Какви са най-честите оплаквания на туристите в България?

0
Цените на чадъри и шезлонги, както и лошо обслужване - затова недоволстват туристите у нас
Цените на чадъри и шезлонги, както и лошо обслужване - затова недоволстват туристите у нас Видео: NOVA

Високите цени на чадърите и шезлонгите вбесяват туристите тази година

"Категорично нарушенията по курортите са по-малко. Сезонът е много различен. Потребителите са по-малко, съответно жалбите също. В началото на годината беше затворено почти всичко. Коректността на търговците се е повишила, защото е трудно да се оцелее в тези необичайни условия”. Това заяви председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов в студиото на „Здравей, България" по NOVA.

По думите му на нашето Черноморие в момента има предимно българи. „Най-често туристите се оплакват, че поради наплив се вдигат цените на чадърите и шезлонгите. Част от хората се оплакват и от лоши условия за настаняване и недобро отношение от страна на персонала”, поясни Маргаритов.

Той коментира и това, че в условията на пандемия много от почивките се отменят по различни причини. „До 31 декември миналата година действаше извънредното законодателство, което удължаваше значително срока за възстановяване на средства от страна на туроператорите. Към момента тази норма не е в сила. Така, че когато пътуването се отменя, хората да настояват да си получат парите", каза още председателят на КЗП.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ставам все по привлекателна за мъжете! Вече имам 200 буркана лютеница и 400 литра ракия!

Харесай Дунавмост във Фейсбук