Какви мерки предвижда Министерството на културата срещу вандализма на историческите обекти?

2

Това пита депутатът от ПП-ДБ Иван Белчев във връзка с вандализма в крепостта Червен

Какви мерки предвижда Министерството на културата за осигуряване на по-добра защита на историческите и културни обекти от актове на вандализъм, включително въвеждането на системи за видеонаблюдение в тази и други такива локации?

Този въпрос зададе депутата от ПП-ДБ Иван Белчев. Поводът за него е вандализмът в крепостта Червен:

"Искам да насоча вниманието Ви към вандалските действия, извършени в историческата крепост Червен, намираща се близо до град Русе. На 19 февруари 2024 г. бе отчетено унищожаване на туристическа инфраструктура в региона, като са засегнати туристически табели, важни за културно-историческото наследство и образователната функция на обекта. На място липсват системи за видеонаблюдение, което затруднява разкриването и превенцията на подобни актове на вандализъм.

В тази връзка искам да предложа разглеждането на мерки за подобряване на защитата на културните и историческите ни забележителности. Вандализмът над туристически обекти не само че води до преки финансови загуби, но и уронва културното наследство и образа на България като туристическа дестинация.", пише депутатът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    3
    Белчев
    Е как да ги напусна бе, миши, нали ще ми спрат заплатката и далаверките и ще трябва да се занимавам с някакъв труд, пък аз това хич не го умея!
  • 1
    2
    mischi
    Г-н Белчев, каузите, за които се борите, са смислени и нямат нищо общо с лъжите на ПП-ДБ. защо не ги напуснете?
  • -5
    1
    Сиса Писа
    НЕФЕЛНИ ОПИТИ ЗА ПОЛИТИКА БИТА КАРТА СИ
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари