Иван Белчев: Министърът на културата обеща охрана и видеонаблюдение на средновековен град Червен

3
Другата седмица се очаква министър Кръстев да посети средновековния град
Другата седмица се очаква министър Кръстев да посети средновековния град Снимка: Facebook / Иван Белчев

Другата седмица се очаква министър Кръстев да посети средновековния град

Министърът на културата обеща охрана и видеонаблюдение на средновековен град Червен след вандалска проява в крепостта, съобщи Иван Белчев във Фейсбук.

На 19 февруари 2024 г. бе отчетено унищожаване на туристическа инфраструктура в региона, като са засегнати туристически табели, важни за културно-историческото наследство и образователната функция на обекта, припомни депутатът от ПП-ДБ. На място липсват системи за видеонаблюдение, което затруднява разкриването и превенцията на подобни актове на вандализъм.

В тази връзка той е предложил разглеждането на мерки за подобряване на защитата на културните и историческите ни забележителности. Според него вандализмът над туристически обекти не само че води до преки финансови загуби, но и уронва културното наследство и образа на България като туристическа дестинация.

Другата седмица се очаква министър Кръстев да посети средновековния град - внушителна крепост от Второто българско царство в Природен парк Русенски лом.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    5
    WANKAYA
    БИТА КАРТА СА СЛУЧАЙНИЦИТЕ В ПОЛИТИКАТА
  • 2
    4
    Жоро
    Толкова лъже тоя пък няма на къде ама такава па наглост.
  • 4
    3
    Това е
    Поредната изява с цел самореклама, след която ще последва едно нищо. Години наред там не се е охранявало и сега в тая финансова оскъдица ще се засилят да правят това.
  • 3
    2
    Аха
    А дано, ама надали
  • 3
    1
    Онлайна
    Хубава работа ама забелена! Обещанието ваньо не е като завещанието!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари