Иван Белчев: Министърът на културата ще посети Червен

2
Охрана и видеонаблюдение на средновековния град са обещали от министерството, заяви русенският депутат
Охрана и видеонаблюдение на средновековния град са обещали от министерството, заяви русенският депутат Снимка: Facebook / Иван Белчев

Охрана и видеонаблюдение на средновековния град са обещали от министерството, заяви русенският депутат

Министърът на културата обеща охрана и видеонаблюдение на средновековен град Червен след вандалска проява в крепостта, съобщи в профила си във Facebook русенският депутат от ПП-ДБ Иван Белчев.

"На 19 февруари 2024 г. бе отчетено унищожаване на туристическа инфраструктура в региона, като са засегнати туристически табели, важни за културно-историческото наследство и образователната функция на обекта. На място липсват системи за видеонаблюдение, което затруднява разкриването и превенцията на подобни актове на вандализъм.

В тази връзка предложих разглеждането на мерки за подобряване на защитата на културните и историческите ни забележителности. Вандализмът над туристически обекти не само че води до преки финансови загуби, но и уронва културното наследство и образа на България като туристическа дестинация.

Другата седмица очакваме министър Кръстев да посети средновековния град - внушителна крепост от Второто българско царство в Природен парк Русенски лом.", пише още Белчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    Русенец
    Тъпак!
  • 5
    4
    Шиши
    НЕЩАСТНИ ПСЕВДОПОЛИТИЦИ НЕФЕЛНИ МЕСТНИ ПОЛИТИКАНИ
  • 6
    3
    Действително
    Един случайник се опитва с хиперактивност да се натрапи в очите на хората.
  • 4
    2
    Баси ташака.
    Сега мислят за Червен. Ами ако същите тези идиоти бяха отишли в Ивановските скални църкви? Там е същата история. Един изгнил катинар пази рисунките от погром. Защо бе идиоти трябваше да стане инцидент , за да се сетите за охраната? Целият музей и цялото министерство са клатикурчовци. Ден да мине, друг да дойде.
  • 6
    1
    Да така е
    И ще ти благодари за командировката и разходката. Закарайте го в Румъния да види как се съхраняват и пазят средновековни крепости и замъци. Нещастник клет!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари