Как забраната за стари коли в центъра на градовете ще се приложи в Русе?

9
Според Димитър Недев информация за точните изисквания по общини все още няма
Според Димитър Недев информация за точните изисквания по общини все още няма Видео: NOVA

Според Димитър Недев информация за точните изисквания по общини все още няма

Влизането на стари автомобили в центъра на големите градове ще бъде забранено. Това предвижда проект на изцяло нов Закон за насърчаване на електрическата мобилност, който е подготвен от Министерство на иновациите и предстои да бъде внесен в Министерския съвет през март.

Проектозаконът предвижда в градовете с население над 100 000 души задължително да бъдат въведени зони с ниски емисии, на чиято територия е забранено или ограничено влизането на автомобили с екологична категория Евро 3 или по-ниска.

Според зам.-кмета на Русе в сектор „Транспорт” Димитър Недев информация за точните изисквания по общини все още няма. „Разработваме генерален план за организация на движението. Следва публично обсъждане, а след това да бъде приет и план за града. Залегнали са и сини и зелени зони. Предстои да се разработят районни планове, подготвя се и правилник за методиката на ниски емисии. Ще има признаци, по които да бъдат локализирани старите автомобили", обясни той, като уточни, че действията няма да се случат наведнъж, предава NOVA.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    28
    Защото
    така, да им е гадно на такива като тебе. Аз даже имам 2 бр. А ти сигурно имаш 3 телевизора, което е по- безсмислено
  • 1
    27
    Защо
    Всички трябва да имат коли, нека разредим малко копторите
  • 15
    26
    Гост
    Те немогат да се оправят с неправилно паркиралите и изоставените МПС. Немогат адекватно осветление в града да направят през 21 век. Немогат дори да почистят улиците. Немогат едни пешеходни пътеки да боядисате и осветят. Едно сметоизвозване немогат да контролират. Хахахаха седнали зони да правят НЕКАДЪРНИЦИ
  • 19
    25
    Въздух
    С вятъра ще се справите ли? Като задуха от кварталите към Корабът Майка?! Какво значение има нова или стара кола за измислената ви евро категория по година на автомобила? Пълна безумница на управляващи безмозъчни същества. Кола 1994г, караща се на глас Евро 1 в пълна изправност, а дизел по нова година с Евро 4 на хартия,а замърсяващ много повече с махнати катализатори и дпф и чип къдящ и хвърляш частици сажди и 50 м димна мъгла. А заводите които замърсяват целия град?!
  • 5
    24
    до 23
    там има пари на джоб-непипай
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари