Димитър Недев: Разглеждаме различни варианти за такса смет

3
Засега няма конкретно решение, добави заместник кметът на Русе
Засега няма конкретно решение, добави заместник кметът на Русе Видео: Русе Медиа

Засега няма конкретно решение, добави заместник кметът на Русе

Никой не може да каже за никой град на този етап какво се предвижда за такса смет. Все пак държавата също трябва да излезе със становище. Това, което се знае, че от 1 януари 2025 г. трябва да има заплащане на такса смет по нов начин на ценообразуване“, коментира днес зам.-кметът по комунални дейности в Община Русе Димитър Недев, цитиран от Русе Медиа.

Той обясни, че в момента се разглеждат и обсъждат различни варианти, които трябва да бъдат съобразени със законодателството, но засега няма конкретно решение.

Никой няма желание да вдига каквито и да е такси, без да има необходимост. Какъвто и да бъде вариантът за Русе, той ще бъде предложен за обществено обсъждане, ще бъде със санкцията на Общинския съвет. В момента обаче сме в много начален етап на обсъждане на този въпрос“, каза още Димитър Недев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    13
    А дали разглеждате този
    За събиране на несъбраните от братята роми с 10 години назад? Като го измислите ке платя! Ако не го измислите ще си купим Мерцедес
  • 20
    12
    Митьо Тъпото
    Пенчо,явно като е избирал заместниците си е гледал филма "От глупав,по-глупав". Лошото е,че сега и русенци ще трябва да го гледаме това недоразумение.
  • 6
    11
    Русенец
    Разглеждате - начин за още доене.
  • 3
    10
    АГЕНЦИЯТА
    В момента всеки си плаща такса смет по данъчна оценка към годишния данък за имота. Значи тези милиони не стигат ? ОК. Ако се плаща по брой живеещи как ще се КОНТРОЛИРА колко калпака живеят в даден имот ? Ако се плаща за количество как ще се ИЗМЕРВА количеството на боклука от изхвърлящите в даден район на сметосъбиране ??? 150 000 имота в Русе по средно 50 лева правят 7 500 000 лева средно данък смет. Значи тези 7 милиона и отгоре не стигат за сметосъбирането и обработката на боклука ???
  • 5
    9
    Красен
    НЕДОРАЗУМЕНИЕТО
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари