Как за броени минути отарашват "заключената" ви кола

2
Вие си мислите, че сте си заключили колата и оставате изненадани, когато видите, че са откраднати личните ви вещи от нея
Вие си мислите, че сте си заключили колата и оставате изненадани, когато видите, че са откраднати личните ви вещи от нея Видео: Нова телевизия

Как за броени минути могат да ни откраднат личните вещи от колата? 

Престъпниците атакуват сутрин, когато родителите водят децата си на училище или детска градина. За броени минути чантите, оставени на седалките изчезват.

 „В подобни ситуации се използва така наречената тапа. Принципът на действие на тази тапа е, че когато бъде активирана на близко разстояние от автомобила, тя заглушава сигнала от дистанционното към централното заключване на колата и на практика колата остава незаключена, въпреки че индикира понякога със светлини, че се заключва”, обясни началникът на „Криминална полиция” в 6-то РУ на МВР в София Владислав Радулов, цитиран от Нова телевизия.  

Само на територията на това полицейско управление от началото на годината са подадени 10 жалби. Две от престъпленията са разкрити, а престъпниците са в затвора.

„Трудно е доказването на такива престъпления и затова е много важно гражданите когато видят съмнителни лица, които са там и там не им е мястото, да подават сигнали към телефон 112, така че ние да можем своевременно да реагираме”, подчерта Владислав Радулов.  

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари