Полицаи: Оставяйте жабката отворена!

0
Така крадците ще се убедят, че няма нищо ценно в автомобила ви
Така крадците ще се убедят, че няма нищо ценно в автомобила ви

Така крадците ще се убедят, че няма нищо ценно в автомобила ви

Портфейл с пари, мобилен телефон или скъпи дизайнерски очила. Много шофьори обичат да ги скриват в жабката на автомобила. Полицията в Германия посъветва никой да не го прави. А жабката винаги да стои отворена, когато не сте в колата, предаде Automedia.bg.

През миналата година в Германия не е имало ден без оплакване, че крадци са разбили автомобил. Полицейските управления дори не смогват да приемат всички жалби. В началото на юли в Лудвихсбург шофьор е мислил, че в жабката е безопасно за ценностите му и... органите на реда все още търсят извършителя и вещите.

Сега полицията в Германия отправи призив към шофьорите: „Оставяйте жабката отворена!“ Задължително вратите трябва да са заключени, а прозорците - затворени. Но крадците трябва ясно да виждат, че в автомобила няма ценности. Статистиката на автомобилните престъпления в страната ясно показва, че целта почти винаги е жабката.

Всеки, който често паркира колата си на улицата, пред гаража или на паркинг, обикновено не е застрахован. Шофьорите обаче могат да предприемат конкретни мерки, за да се предпазят от евентуална кражба. Затова полицаите съветват - паркирайте на добре осветено, оживено място и винаги заключвайте автомобила си.

Ако имате гараж, винаги трябва да паркирате колата си там. Не оставяйте видими ценности в колата. Когато паркирате, вземете всички основни вещи със себе си или ги приберете далеч от погледите на външни хора. Отворете жабката и се уверете, че не сте оставили никакви ценности вътре. Оставете жабката отворена, когато излизате от колата, за да е ясно на престъпниците, че няма какво да вземат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари