Как в ерата на интернет оцелява пощенският клон в село Табачка?

0
Табачка е сгушена между скалните дипли на Природен парк Русенски Лом и тъне в тишина
Табачка е сгушена между скалните дипли на Природен парк Русенски Лом и тъне в тишина Видео: БНТ

Сто и три пощенски клона работят на територията на област Русе. В градовете, където населението разполага с модерни комуникации, в тях се плащат най-вече сметките за комунални услуги, но по селата пощите все още са жизненоважни за хората. Екип на БНТ Русе видя как в ерата на интернет оцелява пощенският клон в село Табачка.

Табачка е сгушена между скалните дипли на Природен парк Русенски Лом и тъне в тишина. Днес раздават пенсиите и в пощата се събират почти всичките 73-ма жители. При липсата на интернет и обхват на мобилните оператори това е тяхната единствена социална мрежа.

Донка Кръстева е пощенски служител от 4 години, но дълго време е гледала възрастни хора в Гърция и Франция и вече отлично се е сработила с местните старци. А за 18-те лежащо болни инвалиди, които не излизат от къщи, е не само пощальон, но и нещо като асистент, социален работник и личен доставчик.

„Не можем да оставим тези хора без помощ”, категорична е Донка Кръстева. Пощальонката от Табачка вярва, че поне на село липсата на уай-фай и джи-ес-ем покритие лесно се компенсира с човещина и с усмивка.

Източник: БНТ Русе
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари