Как точно се вземат управленски решения в Русе?

3
Как точно отдел "Образование" и ресорният заместник-кмет Енчо Енчев, во главе с Пенчо Милков, решиха че детска градина "Ралица" трябва да се закрие?
Как точно отдел "Образование" и ресорният заместник-кмет Енчо Енчев, во главе с Пенчо Милков, решиха че детска градина "Ралица" трябва да се закрие? Снимка: ЦДГ "Ралица" Русе

Закриването на детска градина "Ралица" в централната градска част породи доста коментари в общественото пространство в Русе

В мотивите на общинското ръководство за крайното решение се посочва, че детското заведение имало финансови задължения и не се управлявало ефективно. Затова най-добре било  да се закрие! 

В Община Русе явно действат на Сталинския принцип - "Има човек, има проблем. Няма човек - няма проблем". А това е, както всички знаем от горчив опит, лош съветник. Не може с лека ръка, при сериозен недостиг на места в детските градини на Русе, да се закрива което и да е  заведение. Без ясни мотиви, без дебат, без каквато и да е било прозрачност. 

Да не говорим, че в трудните времена, в които живеем, целият персонал ще остане на улицата. А децата от "Ралица" ще бъдат прехвърлени в претъпканата и без тях детска градина "Чучулига".

Как точно отдел "Образование" и ресорният заместник-кмет Енчо Енчев, во главе с Пенчо Милков, решиха че детската градина няма бъдеще? Че не може да бъде управлявана адекватно? Че това е добро решение за децата от района? Наистина ли нямате идеи как да ръководите една детска градина така, че тя да изпълнява функциите си в съответствие с обществената нужда и полза? 

Ако е така, госпожи и господа общински ръководители, значи просто сте на грешното място. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари