Как ще се почива на всички празници през 2016 година

1
Ака се сумират всички почивни дни през 2016 година ни се събира месец почивка
Ака се сумират всички почивни дни през 2016 година ни се събира месец почивка

Новата 2016 година започва с 4 последователни почивни дни,

като 31 декември е четвъртък, а 1 януари е петък, но 12 декември ще е работен.

2016 година е високосна година и 29 февруари се пада работен ден, сочи календарът за 2016-та, цитиран от столични издания.

На 3 март честваме Ден на Освобождението на България от османско иго. Празникът е в четвъртък и се очаква заедно с петък да почиваме 4 последователни дни. Великденските празници тази година започват от 29 април и продължават до 2 май, споделиха от ПИК.

6 майДен на храбростта и Българската армия е в петък т.е. 3 последователни почивни дни. През септември празниците с допълнителни почивни дни са два: 6 септемвриДен на Съединението на България и 22 септември Ден на Независимостта на България.

Първият празник е във вторник и се очаква понеделник, също да е почивен ден, а вторият е в четвъртък т.е. петък отново се очаква да е почивен или още 4 почивни дни. Денят на народните будители – 1 ноември е неучебен ден, но е работен ден.

Този ден е неработен, неприсъствен и официален празник за работещите в системата на „Средното образование“ – включва училища, детски градини и помощни звена. Някои частни детски градини избират да работят на този ден.

През 2016 г. Бъдни вечер е в събота – 24 декември, Коледа е в неделя – 25 декември, а Рождество Христово в понеделник – 26 декември.

Дните, които ще се отработват и някои от почивните дни, не са все още официално обявени. 

Източник: Агенция ПИК
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари