Как се заграбва плаж с шашми

0
И защо НФСБ са готови да подпишат и пет конституции
И защо НФСБ са готови да подпишат и пет конституции

Вчера разказах как с плажа „Кабакум“ беше платено на „Воля“ (партията на Марешки- бел. ред.) подкрепата за псевдоконституцията

Днес ще разкажа как с плажа Несебър юг ще бъде платено на НФСБ.

На 12 август Общинския съвет на Несебър одобрява изработването на подробен устройствен план на държавен имот горска собственост в местността Кокалу с предназначение „За пречиствателна станция за питейни и отпадни води“. На пръв поглед изглежда нормално нали?

Само дето искането е от една частна фирма „Естреа“ – собственост на сина на депутата от НФСБ Георги Колев. Фирмата е собственик на съседния хотел „Естреа“, а поне част имота представлява паркинг пред плажа Несебър юг, а друга част от имота е част от самият плаж, и като такава е изключителна държавна собственост и не подлежи на продажба и застрояване, пише Тома Белев в социалната мрежа.

Областният управител на Бургас не е отменил решението и то е влязло в сила и по закон не подлежи на обжалване. РИОСВ Бургас също не вижда проблем в застрояването. Проблем не вижда и Регионалната дирекция по горите Бургас, която още през 2019 година съгласува застрояването.

Защо му е на семейството на НФСБ депутата да строи пречиствателна станция за питейни и отпадни води върху държавен имот? Не му трябва, то и не може да се построят по закон две подобни станции в един имот. За да пречиства питейни води „Естреа“ трябва да има лиценз за ВиК оператор, какъвто няма. Не му се налага и да пречиства отпадни води, защото Несебър си има пречиствателна станция. Всъщност още на 18.02.2019 Общинския съвет съгласува Подробен устройствен план (ПУП) за имота, но за здравен обект. Само, че за здравен обект законът не позволява да се одобри ПУП в нарушение на Общия устройствен план (ОУП), и заради това се налага да се промени идеята от здравен обект на пречиствателна станция.

Карта на терена от Гугъл и имотния регистър.

Истината е проста – имотът не е предвиден за застрояване по ОУП на Несебър и за да се спази Закона за устройство на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК) може да му се одобри ПУП, но само ако е за техническа инфраструктура. А ПУП им трябва за да може частна фирма да придобие държавен горски имот без търг по реда на раздел V от Закона за горите.

Възможно ли е да се придобие част от плаж, както е в случая? Естествено, че не може, защото по Конституция плажовете са изключителна държавна собственост. Само, че това се контролира от министъра на туризма, а г-жа Марияна Николова също е от НФСБ.

Човекът, който ми подаде сигнала за това нарушение на Конституцията сподели, че министър Ангелкова не е била съгласна с този ПУП и това е един от основните мотиви за неразбирането и с Валери Симеонов.

Ето как благодарение на затварянето на очите на общинските съветници в Несебър, на областния управител на Бургас, на РДГ Бургас, на РИОСВ Бургас и на министъра на туризма семейството на народния представител от НФСБ Георги Колев ще придобие декар и половина на първа линия на морето, включително с част от плажа Несебър юг.

Ето защо НФСБ не искат оставка в момента – защото следващият министър на туризма, може да реши да не нарушава Конституцията. Така че ще подпишат и пет конституции само и само да са власт, защото декар и половина на плажа на Несебър са си декар и половина.

Всички документи, които ползвах за този пост можете да потърсите чрез Гугъл с номера на имота 51500.204.231.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари