Как се отразяват температурните аномалии на овошките у нас?

0
Коментар на директора на Институт по земеделие Кюстендил Димитър Сотиров
Коментар на директора на Институт по земеделие Кюстендил Димитър Сотиров Видео: NOVA

Коментар на директора на Институт по земеделие Кюстендил Димитър Сотиров

През последните години често ставаме свидетели на рязка промяна в температурите у нас. Отразява ли се това на овощните дръвчета у нас коментира зам.-директорът на Институт по земеделие Кюстендил Димитър Сотиров.

„В края на януари дърветата са в пълен покой, така че това затопляне, което наблюдаваме в обедните часове, не влияе отрицателно на овощните култури. Точно обратното - засега презимуването е успешно и няма опасност от преждевременно развитие. Друг е въпросът какво ще бъде времето през февруари и март. Ще има проблем, ако трайно се затопли – тоест среднодневните температури да са над 5 градуса, а след това отново има пролетни мразове”, уточни Сотиров, цитиран от NOVA.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари