Как ни продават стикер от 2 цента за 20 лева

5
Само за последната година от стикери някой е докарал чиста печалба над 30 милиона лева
Само за последната година от стикери някой е докарал чиста печалба над 30 милиона лева

Само за последната година от стикери някой е докарал чиста печалба над 30 милиона лева

От две години се приказва, че трябва да се махнат т. нар. екостикери. Лепят ги на стъклото на колата при Годишен технически преглед, а те бяха ненужни, защото в София зоните за ограничено движение на по-стари автомобили влизат в действие от тази зима. А и занапред са ненужни.

Един такъв стикер, произведен в Китай, струва около 2 стотинки, а шофьорът плаща за него 15-20 лева. Ето как...

Стикерът е с холограмна лепенка, а отдолу е основата му която съдържа чип. Произвежда се в Китай, а холограмата отгоре се залепя в България.

Справка в интернет показва, че цената на един такъв стикер с чип е от 1 до 10 цента, при минимално количество 1000 броя. А при поръчка няколко милиона логично цената клони към 1 цент. Да го закръглим на 2 стотинки. Айде, и холограмата, залепена отгоре, да струва 2 стотинки. Само че сервизи и фирми, които извършват Годишен технически преглед на коли, купуват този стикер за 13 лв. с ДДС. И го продават на клиентите с печалба (не може на загуба). Тоест включват цената му в цената на Годишния технически преглед, пише E-vestnik.bg.

Шофьорите помнят, че за последните 3 години цената на прегледа се вдигна от 35 на 55 лева. Шофьорът плаща цена за прегледа 55 лева, от която значителна част е за стикера, който му залепят на предното стъкло. Забележително е, че отначало стикерите са продавани по-евтино и за последната година са поскъпнали над два пъти. Който иска да смята колко пари са изкарани от стикери от 2,8 млн. леки автомобила в България. Само в София има близо 1 млн. автомобили.

По груби сметки само за последната година от стикери някой е докарал чиста печалба над 30 млн. лева.

Кой печели от тези ненужни досега стикери?

Шеф на печатницата, в която се печатат, е депутатът от БСП Петър Кънев. Той е несменяем депутат от 2005 г. насам, в неговата печатница вървят много държавни поръчки и за други стикери, винетки и лепенки с холограми, каквито държавата е измислила безброй, за да могат да стрижат българските овце. Печатницата на Кънев печата от години и бюлетини за изборите, без обществена поръчка, като подизпълнител на печатницата на БНБ. Печатницата на Петър Кънев неизменно печата всевъзможните лепенки по време на цялото управление на Борисов.

Депутатът и шеф на печатница „Демакс“ Петър Кънев

Кънев може да продава стикерите скъпо или не, но не може да ги измисли и въведе сам. Има само един глас като депутат. Но има други гласове, които нашепват на когото и където трябва каква още лепенка да измисли и продаде на българското стадо.

Премахнаха винетките, които се лепят на предното стъкло, защото има тол система и по номера на колата може да се установи дали автомобилът е платил винетка. Същото може да става и с еко стикерите – напълно излишни са, защото колите могат да бъдат засичани по номера на колата.

Налице е организиран грабеж с участие на държавата, при който несъмнено комисиони отиват в нечии джобове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    8
    Красимир
    Гушка,Гушкаааа то с всичко е така
  • 9
    7
    LandLord
    За да притежава и да ползва кола гражданинът, богат или беден, трябва да плати 4 четири вида данъци задължително. Четири вида данъци за едно и също нещо - правото да протежаваш и да ползваш лека кола. Годишен местен данък. Задължителна ? застраховка ГО. Задължителен ГТП . Задължителна винетка. Станаха 4 данъка за едно и също. Но това нищо не е . В бъдеще ще слагат данък Въздух, Данък за Карбонов отпечатък и още данъци .
  • -1
    6
    дривер
    моята кола е на газ и бъркам асюпуха да вити с бяла салфетка и ми казвеа че се глеад годините като му казвам че нямам гъде да слагам бензина за бензин и шах
  • 16
    5
    "Стани богат"
    Въпрос за 5 лева: "Шеф на печатницата, в която се печатат, е депутатът от БСП Петър Кънев." - коя ли Партия обира парсата?
  • 8
    4
    Cenkochokov
    И ЗАЩО, напълно изряден автомобил евро 5а му слагат 4ка на техния кирилив стикер?!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари