Как на емигрантите осигуряват дом, а ние, българите, сме оставени без грижа!

0

68-годишният Неделчо Ботев загуби всички пръсти на десния си крак, както и палеца на левия, заради измръзване.

Мъжът е бил докаран в Клиниката по термични травми на УМБАЛ "Свети Георги" с вече некрозирали тъкани вследствие на продължителен престой на открито, пише "Марица".

Живеех в един фургон в село Златовръх. Гледах овце. Но в един момент останах без дърва. Имаше много сняг и не можах да си насека. Настинах, започнаха да ме болят краката”, разказва пенсионерът. Успял да се свърже със собственика на стадото, който го откарал в асеновградската болница, а оттам по спешност го транспортирали в Пловдив. Тук лекарите спасили крайниците му, но големият проблем се появил, когато дошло време да го изписват.

Няма къде да отида. Сестра ми взе цялото бащино жилище. С жена ми и децата не поддържам връзка. На улицата съм”, оплаква се Неделчо.

Повече от 40 години е строител. Твърди, че след като му махнат превръзките, отново ще може да работи. Взима и 140 лв. инвалидна пенсия, така че някак все ще свърже двата края. „Искам просто някой да ми даде един фургон с половин декар земя, където да живея. Мога и в строителството да работя, и като охрана на обект. Как на емигрантите осигуряват дом, а ние, българите, сме оставени без грижа”, възмущава се човекът.

Източник: Марица
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари