Как Кака Лара лекува стомаха си! Болката минава за 5 минути

0
От години тв водещата използва само една напитка за лечение на проблемен стомах
От години тв водещата използва само една напитка за лечение на проблемен стомах

Знае се добре, че днешният живот принуждава хората да вредят на организма си.

Главната вреда, която те си причиняват, е лошият режим на хранене, изпълнен с некачествени хранителни продукти. Това поражда проблеми със стомаха като гастрит, колит или дори язва, а понякога и по-тежки неща. Всичко това се получава поради създалото се трудно храносмилане – причината за много от болестите днес, установи Doctorbg.net.

Лазара Златарева обаче е открила бърз и лесен начин да побеждава болката. От години тв водещата използва само една напитка за тази цел и тя е леко шокираща, тъй като става въпрос за алкохолната напитка мента.

Сам по себе си алкохолът вреди на организма, особено когато е в по-големи количества. Ментата обаче е малко по-особен случай, понеже в нея се съдържат сухи листа от мента, които са накиснати в алкохол. А е добре известно, че растението мента е полезно за стомаха.

По принцип чай от мента е най-препоръчваното средство при лечение на гастрит и други стомашни неприятности, но Кака Лара твърди, че действието на чая е твърде бавно и трябва да се чака за отминаване на болката, докато с алкохолната мента тя спира до 5 минути след започване на консумацията.

Често ме боли стомахът и когато се случи, пийвам по 100 гр. ментичка. Минава ми почти мигновено. Още докато я пия, усещам как вътре в мен хранителните вещества се разграждат и тежестта изчезва. Знам, че не е полезно да се пие алкохол, но по една чашка мента ми изглежда съвсем в рамките на нещата.“ – споделя звездата от „Един милион желания“.

Тя все пак е на мнение, че човек не бива да се увлича с ментата, а и няма нужда да го прави, защото след първите 100-150 гр. облекчението идва.

Трябва да се знае обаче, че в случая става въпрос за чиста мента, а не за ментов ликьор, който също се продава по магазините. Вторият няма същия ефект и по-скоро ще ви навреди. Също така ментата не бива да бъде разреждана с лед, тъй като така ще изгуби голяма част от концентрацията си.

Източник: doctorbg.net
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари