Как една жена уплаши Бойко Борисов

1
Лидерски дебат няма да има!
Лидерски дебат няма да има!

Лидерски дебат няма да има! Нинова и Борисов не се разбраха.

Това е окончателният извод от продължилата няколко дни сага с уговаряне на параметрите на политическия предизборен двубой между лидерите на БСП и на ГЕРБ.

Корнелия Нинова не отстъпи от първоначалното си предложение за класически лидерски дебат "очи в очи", в който всеки от кандидатите за министър-председател да изложи визията си за развитието на държавата.

Бойко Борисов предпочете "разширен вариант", в който заедно с лидерите да участват и представители на екипите, които са изготвили предизборните програми на двете партии.

От вчера до днес диалогът между тях протече така:

Нинова: Нашите екипи са обсъждали и са стигнали до това - да влезем с екипите си на дебата, да ги представим. Да кажем няколко думи и да започнем да им даваме думата на тях. Аз смятам, че това не е подходящо. Ние с Борисов не сме конферансиета, ние сме лидери и трябва да разговаряме очи в очи!

Борисов: Форматът беше уточнен от екипите ни – в първата част лидери и екипи, втори модул – лидер срещу лидер. Преди часове стана ясно, че г-жа Нинова не е доволна от така постигнатото споразумение и предлага нов формат на дебата за пореден път. Оставаме с впечатлението, че г-жа Нинова се опитва да провали дебата.

Нинова: Опасявам се, че г-н Борисов се притеснява от личен сблъсък! Не ние се опитваме да провалим дебата, защото от самото начало казахме, че ги каним в този формат - очи в очи.

Борисов: Очевидно г-жа Нинова има проблем да представи екипа си и държи дебат да не се състои.

Нинова: Още в началото заявихме, че за БСП е приемливо да се срещнат лидер срещу лидер и екип срещу екип, а не заедно лидерите с екипите. „Ако е екип срещу екип - да. Ако е лидер срещу лидер – да. Ако държат да е заедно – не".

Борисов: За пореден път заявявам, че приех в първата част на дебата, в отделен модул, да спорят екипите на ГЕРБ и БСП. Съгласих се на пряк дебат между мен и г-жа Нинова във втора част, в абсолютно отделен модул. Г-жа Нинова отказва.

Нинова: Неприемливо е за нас да се смесват формите - експерти и лидери заедно, защото хората заслужават да чуят от първо лице визията на всеки един лидер за визията, за развитието, за бъдещето на България. Ние бихме искали да има лидерски дебат между двамата и отделен дебат между екипите - в различни дни.

Борисов: Аз и екипът ми ще бъдем на 1 март 2017 г. в зала 6 на НДК, където сме поканени от трите национални телевизии в 19:30 часа, 

Нинова: Съгласие по това не беше постигнато между екипите на БСП и ГЕРБ и затова лидерският дебат не може да бъде осъществен. Чакам Борисов, когато реши да дебатираме само двамата очи в очи.

Източник: Епицентър.бг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари