Как е била пробутана в учебниците скандалната приказка за "детска полиция"

0
МОН: Не сме получили нито едно негативно становище срещу този учебник или текстове в него
МОН: Не сме получили нито едно негативно становище срещу този учебник или текстове в него

Текстът взриви социалните мрежи, мнозина заподозряха прокарване на "норвежка политика".

Читанката за 3 клас, която провокира обществото с приказка за детска полиция, е одобрена за преподаване през миналата година.

Според процедурата комисия разглежда учебника първоначално и ако бъде одобрен, както е станало в случая, той се изпраща за мнение до всички учители в страната, които преподават в съответния клас. Това съобщиха от пресцентъра на МОН, съобщава dnes.bg.

"Не сме получили нито едно негативно становище срещу този учебник или текстове в него", посочиха от просветното министерство.

От там уточниха също, че в учебната програма няма изискване въпросното произведение - "Новият закон" от Кристине Ньостлингер, да присъства в читанката.

Решението тази приказка да стане част от съдържанието е изцяло на авторския колектив - С. Здравкова, Т. Власева, Ю. Спиридонова, В. Славова. Изданието е на "Анубис".

Съдържанието на приказката "Новият закон" породи негативни коментари в социалната мрежа за това на какво тя учи децата и в контекста на притесненията, че под различна форма се прокарват чужди интереси и виждания у нас за детското възпитание.

Въпросът е чувствителен и заради темата за Стратегия за детето, която разбуни обществото и която е замразена по разпореждане на премиера Бойко Борисов, докато по нея не се проведе широко обществено обсъждане.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари