Как да организираме бюджета си правилно?

1
Много хора мечтаят да имат добра заплата, прилична кола и хубава къща
Много хора мечтаят да имат добра заплата, прилична кола и хубава къща

Много хора мечтаят да имат добра заплата, прилична кола и хубава къща

Какво да направим?

Изберете цел

Всеки втори има познат, който живее от заплата до заплата, без да има резерви. Но в този случай приходите не играят най-важната роля, защото както тези, които получават 1000 лв на месец, така и тези, които печелят по 10 000, могат да „закъсат“. Затова първата стъпка е да изберете цел за себе си и да продължите към нейното постигане, пише Актуално.

За да натрупате необходимата сума пари, се нуждаете от мотивация и трябва да положите усилия, за да постигнете желаното

Да направим план

Първо, трябва да изчислите приходите и разходите си. След това трябва да разпределите разходите за необходимите неща и за второстепенни. Хората харчат твърде много пари за дребни неща, така че трябва да водите отчет за всичките си разходи. Например, за да не харчите много, можете да си поставите лимит за покупки.

Отървете се от излишното

Важно условие е изплащането на всички заеми. Във всяка къща има неща и предмети, които са безполезни, но в същото време е жалко да ги изхвърлите. В този случай се опитайте да ги продадете и приходите могат да бъдат инвестирани или изразходвани за правилните неща.

Също така трябва да се откажете от бързото хранене, сладките напитки, чипсовете, снаксовете, които „отнемат“ не само парите, но и вредят на вашето здраве. По-добре е да се даде предпочитание на правилното хранене, което ще помогне за възстановяване на здравето и ще даде сила.

Започнете да планирате

След като разгледате разходите си, трябва да направите план за бъдещите разходи. Например, зимните дрехи са много по-евтини през лятото, така че можете да ги купите на по-ниски цени, а летните дрехи са много по-евтини през зимата.

Почивките също трябва да се планират предварително. Например билетите, купени няколко месеца предварително, ще струват много по-малко, отколкото непосредствено преди заминаването. За да се научите да спестявате, трябва да смятате добре.

Започнете да спестявате

За да се научите да спестявате, поставете си целта да спестявате 5-10% от заплатата си всеки месец и да го правите системно.

Опитайте се да спечелите

Спестяването винаги е добро, но все пак трябва да се научите как да печелите и да увеличавате приходите си. Ако няма начин да смените работата си, тогава трябва да опитате да проучите нови начини за инвестиране.

Да държите пари у дома не е изгодно, по-добре е да ги инвестирате някъде.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари