Как да запазим летния тен за по-дълго време

0
Какво трябва да избягвате, за да съхраните летния загар?
Какво трябва да избягвате, за да съхраните летния загар?

Какво трябва да избягвате, за да съхраните летния загар?

Сдобили сте се с мечтания златист тен по време на лятната отпуска и естественият ви стремеж е да се опитате да го запазите максимално дълго. С подходяща грижа и избягвайки определени бюти ритуали, ще успеете да запазите шоколадовия цвят на кожата и да възвърнете свежестта и блясъка ѝ, както и да съхраните младостта ѝ, въпреки флиртът ви със слънцето.

Какво помага за съхраняване на летния загар?

1. Редовното подхранване и най-вече хидратиране на кожата както след всеки плаж, така и след края на отпуската ви, е важно за запазване на загара. Хидратираната кожа е свежа. Снабдяването с достатъчно влага е ключ към предпазването от белене, характерно за повечето хора след края на ваканцията особено ако са били изгорели на плажа, споделя Actualno.

2. Ексфолиране. Противно на мисленето ви, че ексфолирането разваля тена и ви лишава от него, имате нужда от тази процедура след отпуската. Избирайте лек ексфолиант, който не е с едри гранули и е нежен към кожата ви. Нанасяйте го веднъж седмично. Той възстановява епидермиса, освежава тена, подпомага регенерацията и премахва сухите и груби участъци. Ако все още има места, които са зачервени от слънцето, пропуснете ги и не нанасяйте продукта върху тях. Ако искате ексфолиантът да е още по-нежен към кожата ви, нанасяйте го върху мокро, а не върху сухо тяло.

3. Консумирайте храни, богати на витамин А. Не пропускайте да добавите малко полезни мазнини към тях, за да може да се усвои витаминът. Доказана е ползата в борбата със свободните радикали. Той възвръща и свежестта, блясъка и красотата на кожата. Ако обичате моркови, пригответе си сок от тях с малко сметана и се насладете на красотата на кожата си.

4. Летният загар се запазва по-дълго и ако изплаквате лицето си със слаб разтвор на зелен чай.

5. Пийте достатъчно количество вода. Така хидратирате тялото си отвътре и помагате кожата да не се лющи, което би било пагубно за загара ви.

Какво подчертава тена ви?

1. Белият цвят на облеклото прави тена визуално по-тъмен и по-наситен.

2. Продукти за удължаване на тена и такива със златни частици са идеален начин да подчертаете красивия цвят на кожата си.

3. Олио и козметика с подобна консистенция правят кожата ви бляскава и красива и също подчертават тена.

Какво трябва да избягвате, за да съхраните летния загар?

1. След отпуската си избягвайте дългите горещи душове, които вредят не само на кожата ви, но и ускоряват загубата на шоколадовия ѝ цвят. Топлата вода не само отнема влагата, но и води до излющване на горния слой на кожата, с което се лишавате от тъмния тен.

2. Откажете се и от горещите вани, джакузито и продължителни водни процедури особено в топла или гореща вода.

3. Не посещавайте сауна и парна баня. Те отварят порите на кожата и така пречат за съхраняване на желания цвят на тена ви.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари