Как да удължим сезона на краставиците?

3
Четири прости трика ще ни помогнат
Четири прости трика ще ни помогнат

Четири прости трика ще ни помогнат

Обикновено краставиците престават да плододават в края на август и в редки случаи през септември, пише Актуално. Но с помощта на следните 4 трика ще удължите значително този период:

1. Правилно връзване на краставиците

Правилното връзване на краставиците позволява на растенията да получат достатъчно слънчева светлина и ги защитава от болести. Това ще гарантира, че до есента ще имате плододаващи растения, които са в изправено положение.

2. Мулчиране

Не забравяйте да мулчирате почвата около краставиците, за да я предпазите от загуба на полезни вещества. Използвайте "горещ мулч", като около стъблата на растението се слага прясно окосена трева. Този мулч ще затопли почвата, което е особено полезно при идващото застудяване и ще помогне на краставиците да растат здрави.

3. Пръскане с билкови разтвори

Преди застудяването на времето, краставиците се нуждаят от редовно подхранване с инфузия от киселец, ревен или други билки. Настойте избраната билка във вода за 5-7 дни и разредете концентрата в 10 литра вода. Използвайте този разтвор за пръскане на листата на краставиците до есента, за да ги предпазите от болести и да ги поддържате здрави.

4. Засаждане на невен до краставиците

Засадете невен или турта до краставиците, за да отблъснете паякообразни акари и други вредители. Освен това, тези цветя ще привлекат насекоми-опрашители, което допълнително ще спомогне за увеличаване на добива на краставиците. Така ще имате не само по-здрави растения, но и по-обилно събирате едри и сочни краставици.

С тези 4 прости, но ефективни трика, вие можете да удължите сезона на краставиците си и да се наслаждавате на тяхната вкусотия дори до късната есен. Помнете да следвате съветите и да отделяте достатъчно грижи за вашите растения, за да бъдете наградени с изобилни и вкусни плодове!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари