Как да си направим домашен лек за настинка с мляко, джинджифил и канела

1
Тази рецепта от индийската традиционна медицина ще ви стопли през студения сезон и ще ви предпази от настинки
Тази рецепта от индийската традиционна медицина ще ви стопли през студения сезон и ще ви предпази от настинки

Зимата е в разгара си, а с нея и сезонът на вирусните настинки

За зимния сезон са характерни настинките и грипа, а и като се прибави пандемията, нуждата от добър имунитет става ключова. Всеки се стреми да прибягва до природни средства за засилване на имунитета и борбата с настинката.

Тази рецепта от индийската традиционна медицина ще ви стопли през студения сезон и ще ви предпази от настинки – нещо изключително нужно този сезон, пише Actualno.

Зимата е в разгара си, а с нея и сезонът на вирусните настинки. На този фон е още по-важно да успеете да се предпазите от зимния студ. Добавете към домашната си аптечка с натурални средства за настинка тази напитка, която успешно се използва от населението на Индия от древни времена.

Как ще ни се отрази, ако пием всеки ден вода с лимон?

И така, канелата и джинджифилът съдържат жизненоважни витамини и минерали, които ви предпазват от неблагоприятното въздействие на метеорологичните условия. Сега си представете мощните ползи за здравето, които можете да получите от млякото с канела и джинджифил!

Джинджифилът е известен със своите биологично активни съединения, които имат положителен ефект върху цялото тяло. Наличието на антиоксиданти и противовъзпалителни свойства помага за предпазване и лечение на настинки.

Канелата също е позната в източната култура от древността със своите антивирусни и антибактериални свойства. Те имат общ оздравяващ ефект върху тялото. Добавяйки тези съставки към топло мляко, което само по себе си затопля и успокоява тялото и ума ви, вие допълнително засилвате полезните ефекти на джинджифила и канелата.

Как да си направим мляко от канела и джинджифил

Набавете си мляко, по възможност домашно, за да сте сигурни, че е максимално полезно. Сварете го, за да можете да го съхранявате по-дълго

Следващата съставка за напитката е джинджифила. Добавете към топлото мляко настърган джинджифил

Следва канелата. Нужна ви е само щипка канела в чашата с мляко и джинджифил

Разбъркайте интензивно и след това прецедете напитката през ситна цедка и изпийте.

Ще почувствате приятно затопляне по цялото тяло. Напитката започва да въздейства веднага след като попадне в тялото ви. Достатъчно е да си осигурите поне веднъж на ден от тази напитка, за да сте сигурни, че настинката ще ви подмине. Всички компоненти са достатъчно ефикасни дори и използвани самостоятелно. Когато са в комбинация, въздействието е максимално.

Доброто здраве зависи от здравата имунна система.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари