Как да си намериш жена през 19-ти век? Прочетете обявата, която разсмя света

7
Обявата все пак има романтична нотка към бъдещата съпруга на 18 годишния младеж
Обявата все пак има романтична нотка към бъдещата съпруга на 18 годишния младеж

През 19-ти век не е имало приложения за бързи запознанства, не е имало и социални мрежи, но все пак хората са успявали да открият своята половинка,припомня Edna.bg

Тогава единственото най-близко нещо до съвременните сайтове и най-добрият шанс за ергените да срещнат своята мечтана жена, са били обявите във вестниците, които младите мъже са пускали, в търсене на съпруга.

Времената тогава са били доста по-простички, което значи, че и хората са имали по-прости нужди. Ако някой тогава е притежавал земя, приличен дом и агрокултури, то животът му е бил общо взето уреден. Един 18-годишен ерген от щата Мейн притежава всичко това плюс "чифт хубави зъби" - абсолютната мечта!

Той решава да пусне обява във вестника в търсене на съпруга и писмото му набра огромна популярност в последните дни, след като някой го е открил в стар архив. Ето и публикацията:

"Аз съм на 18 години, имам страхотни зъби, вярвам в Анди Джонсън, в американския флаг и 4-ти юли. Попътувал съм доста из моя щат, почистих 18 акра земя миналата година, засадих 10 от тях напълно. Елдата ми е от най-високо качество, а овеса и картофите ми нямат равни. Притежавам 9 овце, 2-годишен бик и 2 крави. Също така имам къща и обор. Искам да се оженя. Искам да купувам хляб и масло, поли с кринолини и всякакви джунджурии за жената, с която ще прекарам целия си живот. Това е най-важното за мен, но не знам как да го постигна."

Представете си как би изглеждала тази обява до днешните и ще разберете накъде се развива човечеството. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари