Доналд Тръмп обвини "Ню Йорк Таймс" в предателство

1
Президентът на САЩ определи медията за корумпирана, а журналистите й за „врагове на народа“
Президентът на САЩ определи медията за корумпирана, а журналистите й за „врагове на народа“ Снимка: ЕПА / БГНЕС

Американският президент Доналд Тръмп обвини в. "Ню Йорк Таймс" в предателство заради публикация, в която се твърди, че САЩ предприемат дигитални атаки срещу електропроводните мрежи в Русия, предаде Гардиън.

„Това буквално е акт на предателство на някога велик вестник, който е толкова отчаян за каквато и да е история, дори тя да вреди на нашата държава“, написа Тръмп в социалната мрежа Туитър. Президентът обяви, че историята, публикувана от вестника, е лъжа и определи медията за корумпирана, а журналистите й за „врагове на народа“.

Материалът, който предизвика гнева на Тръмп, разказва за активизирани дигитални атаки срещу електропроводни мрежи и други обекти в Русия, които целят да изпратят предупреждение до Москва, за която във Вашингтон подозират, че прави същото. Действията на американските служби са били и подготовка за евентуална кибер атака при конфликт между двете държави.

От вестника твърдят, че настоящи и бивши представители на властта са потвърдили историята. Таймс твърди още, че американските служби, участвали в операцията, са се колебали дали да споделят детайли на американския президент заради „опасения как ще реагира той и възможността да ги отмени или обсъди с чуждестранни представители, както през 2017 г., когато спомена за деликатна операция срещу руския външен министър“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари