Как да разпознаете стоките менте?

0
Какви са рисковете за здравето ни
Какви са рисковете за здравето ни Видео: Нова телевизия

Стоки ментета буквално заливат магазините и пазарите в страната. Всеки ден митничарите спират вноса на хиляди дрехи, обувки, парфюми и детски играчки. 

Конфискуваните стоки до този момент са два пъти повече от миналата година. За първите 6 месеца са заловени над 600 хил. ментета - почти колкото за цялата минала година, съобщава Нова телевизия. 

Най-много конфискувани ментета има при дрехите, парфюми и козметика, чанти, играчки, обувки и часовници. А най-сериозен е ръстът при детските стоки с щампи на анимирани герои. Задържаните играчки са близо 50 хил. – само за до средата на годината. 

Пътят на ментета към сергиите у нас започва от Турция, Хонконг и Китай, както и от Иран и Индонезия. А най-често се задържат на пунктовете Лесово и Капитан Андреево, пристанище Варна и летище София. 

Най-засегнати от търговията с пиратски стоки са електрониката, хранителната промишленост и фармацевтиката. Само от европейския пазар през миналата година са конфискувани хиляди тонове фалшиви храни – като оцветени маслини, фалшив алкохол, мляко от тебешир и дори пластмасов ориз от Китай.

Често обаче заплахите са не просто за конкуренцията и бизнеса, а и за здравето ни. 

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари