Как да разпознаете, че пред вас стои енергиен вампир

25
Енергийните вампири са хора, които се нуждаят от енергия от другите, за да процъфтяват
Енергийните вампири са хора, които се нуждаят от енергия от другите, за да процъфтяват Снимка: Verywell / Dennis Madamba

Енергийните вампири: как да ги разпознаем и защитим себе си

Енергийните вампири са хора, които се нуждаят от енергия от другите, за да процъфтяват. Те могат да бъдат токсични за хората около тях, ако не бъдат разпознати и ограничени.

Как да разпознаем енергиен вампир?

Ето някои признаци, които могат да ви помогнат да разпознаете енергиен вампир:

  • Те винаги играят ролята на жертва. Те винаги се оплакват от нещо или някой, и никога не поемат отговорност за собствените си действия.
  • Те не поемат отговорност за своите действия. Те винаги обвиняват другите за проблемите си и никога не се извиняват.
  • Те използват манипулация, за да получат това, което искат. Те могат да използват чувството ви за вина, съчувствие или жалост, за да ви накарат да направите това, което искат.
  • Те са обсебени от себе си. Те винаги говорят за себе си и не се интересуват от другите.
  • Те са негативни и песимистични. Те винаги виждат най-лошото в нещата и никога не са позитивни.

Как да се защитим от енергийни вампири?

Ако имате съмнения, че имате работа с енергиен вампир, има няколко неща, които можете да направите, за да се защитите:

  • Задайте граници. Не позволявайте на енергийния вампир да ви използва. Не се колебайте да кажете "не" или да прекратите разговора, когато се чувствате некомфортно.
  • Запазете дистанция. Колкото по-малко време прекарвате с енергиен вампир, толкова по-малко ще бъдете засегнати от неговата енергия.
  • Засилете собствената си енергия. Правете неща, които ви карат да се чувствате добре, като например да прекарвате време с любими хора, да се занимавате с дейности, които обичате, и да се грижите за себе си.

Ето някои конкретни съвети, които можете да използвате, за да се защитите от енергийни вампири:

  • Когато говорите с енергиен вампир, визуализирайте си стена или енергийна сфера около себе си. Това ще ви помогне да защитите енергията си.
  • Можете също така да използвате мантри или молитви, за да се предпазите от негативната енергия.
  • Ако се чувствате претоварени от енергия на енергиен вампир, можете да се опитате да се отпуснете и да издишате дълбоко. Можете също така да слушате музика или да правите нещо, което ви кара да се чувствате добре.

Важно е да запомните, че енергийните вампири не са лоши хора. Те просто се борят с лични проблеми, които ги карат да се нуждаят от енергия от другите. Като поставите граници и се грижите за себе си, можете да се защитите от отрицателната им енергия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    9
    vladko
    laptopa mi e schupen ne moga da izpolzvam kirilica, molq izvenete me
  • 1
    8
    vladko
    sigurno oshte vqrvash che ima i vyrkolaci
  • 3
    7
    ало владкото
    сайта има правила, май не си ги чел, та да ти припомня първото: „Моля, използвайте кирилица!“ - шльокавицата не се толерира!
  • 1
    6
    vladko
    trqbva da si opraish aurata
  • -4
    5
    vladko
    samo edin chovek bez harakter i slaba psihika vqrva v tez prostotii, shtoto povecheto hora veche dushi nqmat....skapan glupak
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари