Как да премахнете неприятната миризма от съдомиялната машина

0
5 лесни стъпки с които може да премахнете неприятната миризма
5 лесни стъпки с които може да премахнете неприятната миризма

5 лесни стъпки с които може да премахнете неприятната миризма

Съдомиялната машина е незаменим помощник в кухнята, но понякога може да създаде проблеми. Един от най-често срещаните проблеми е неприятната миризма.

Има няколко причини за появата на неприятна миризма от съдомиялната машина. Една от тях е, че в устройството се натрупват хранителни отпадъци, които се разлагат и излъчват неприятна миризма. Друга причина може да бъде, че водата в съдомиялната машина не е достатъчно гореща, за да унищожи всички бактерии.

Ако съдомиялната ви машина започва да мирише неприятно, има няколко неща, които можете да направите, за да премахнете проблема:

1. Почистете филтрите

Филтрите в съдомиялната машина са предназначени да задържат хранителни отпадъци и други замърсители. Ако те не се почистват редовно, в устройството ще се натрупат отпадъци, които ще излъчват неприятна миризма.

За да почистите филтрите, извадете ги от съдомиялната машина и ги измийте под течаща вода. Можете да използвате и четка, за да почистите по-добре филтрите.

2. Стартирайте цикъл на изплакване

След като почистите филтрите, стартирайте цикъл на изплакване, използвайки режима "Бързо измиване без съдове". Това ще помогне да се отстранят остатъците от сапун и други замърсители, които могат да допринесат за появата на неприятна миризма.

3. Използвайте лимонова киселина

Лимоновата киселина е естествен почистващ препарат, който може да помогне за премахване на неприятните миризми. За да използвате лимонова киселина, разтворете 100 грама лимонена киселина в 1 литър вода. След това изсипете разтвора в отделението за почистващи препарати и стартирайте цикъл на изплакване.

4. Използвайте оцет

Оцетът също е естествен почистващ препарат, който може да помогне за премахване на неприятните миризми. За да използвате оцет, смесете равни части оцет и вода. След това изсипете разтвора в отделението за почистващи препарати и стартирайте цикъл на изплакване.

5. Оставяйте вратата на съдомиялната машина отворена

След като използвате съдомиялната машина, оставяйте вратата ѝ отворена за няколко часа, за да се проветри. Това ще помогне за премахване на остатъчните миризми.

Следвайки тези прости стъпки, можете да поддържате съдомиялната си машина чиста и свежа и да се насладите на чисти и добре измиващи се съдове.

Ето още няколко съвета за премахване на неприятните миризми от съдомиялната машина:

  • Не оставяйте съдовете да престояват в съдомиялната машина след измиване.
  • Измивайте съдовете в гореща вода.
  • Използвайте качествен препарат за съдомиялна машина.
  • Редовно почиствайте филтрите.
  • Използвайте лимонова киселина или оцет за почистване на съдомиялната машина.
  • Оставяйте вратата на съдомиялната машина отворена след употреба.

Следвайки тези съвети, можете да предотвратите появата на неприятни миризми от съдомиялната машина и да се насладите на безпроблемна употреба на това полезно устройство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари