Как да изберем краткосрочен кредит

0
Един от най търсените краткосрочни заеми е кредит до заплата
Един от най търсените краткосрочни заеми е кредит до заплата

Голям е броят на хората, които прибягват до теглене на краткосрочен кредит в определен етап от живота си. Причините за това са различни: ниски доходи, които често стигат само за покриване на част от месечните нужди и сметки. Тези заеми се отличават от другите с кратък период на погасяване. Сумите, които се предоставят са малки, но понякога напълно достатъчни при внезапно възникнал финансов проблем. 

Тези кредити обикновено са предлагани от кредитни компании, които все повече се ползват от доверието на хората. Краткосрочния кредит е практичен и удобен в трудни моменти. И може да се покрие бързо в кратък срок при следваща заплата или някакъв вид парично възнаграждение. Кредиторите позволяват на своите клиенти да определят периода на погасяване за сумата, която са теглили.

Предимства на краткосрочните кредити

Процедурата по кандидатстване е много бърза и опростена, това може да стане и онлайн. Друго основно предимство на тези кредити е, че финансовите организации не изискват от клиентите си доказване на доходи. Сумата, която желаете да усвоите може да ви бъде дадена за определен от вас период на изплащане. Обикновено най-дългия период на погасяване на краткосрочните заеми е в рамките на година. Колкото по-дълго е времето толкова по-ниска е лихвата. Но има хора, които желаят да си върнат дълга в кратък срок, имат тази финансова възможност и не искат да протакат кредита си. Поради лесната процедура при тези кредити честа практика е да се теглят такива заеми втори, трети път и повече.

Изисквания при отпускане на краткосрочен кредит

Почти няма човек, който да не може да си позволи тегленето на краткосрочен заем. Това включва и хора, които не са на трудов договор. Най-важните условия е да има навършено пълнолетие и добро кредитно досие. За него могат да кандидатстват не само кредитоискатели на трудов договор, но и такива на хонорар, фрилансери, пенсионери, жени в майчинство. Кредитните компании не изискват информация от работодателя ви и не обследват размера на финансовите ви възнаграждения.

Процеса на одобрение за кредита е експресен и отнема до няколко минути, а сумата за която сте кандидатствали може да получите още същия ден. Може да заявите суми от 50 лева до 2000 лева. Които със сигурност ще ви помогнат в труден момент.

Отговорности и задължения

След като сте получили желаната сума идва следващата стъпка - обслужване на кредита. Трябва да сте отговорни и точни при изплащането на дълга. Още, когато решите да теглите заем, трябва да помислите за неговото връщане. Винаги вземайте точно толкова пари, колкото са ви нужни, а не повече от това, за да сте сигурни, че може да си плащате вноските.

Освен изтеглената сума кредита включва такси за обслужване и сумите по лихвения процент. Той се обуславя от вида краткосрочен кредит, размера на вноските и периода на погасяване. Лихвите обикновено са високи и причината за това е, че тези заеми са необезпечени. Под това се има предвид, че фирмата кредитор, не изисква от вас поръчител или да доказвате доходи. Но в същото време са бързи и навременни, без излишни формалности и трудности при получаването им. 

Подходящи краткосрочни заеми

Един от най търсените краткосрочни заеми е кредит до заплата. Прекрасен избор, при нужда от спешни пари, за дневни, наложителен ремонт, покупки, лечение, изплащане на текущи сметки, почивка. Кандидатстването е опростено без излишни документи и тежки процедури, без необходимост да осигурявате гарант. Парите получавате по няколко достъпни за вас метода- в брой, по банкова сметка, в офисите на Easy Pay. С кредит до заплата можете да усвоите суми от 50, 100 до 2000 лева.

Друг удачен избор са така наречените бързи кредити, когато нямате друга алтернатива и ви трябват пари на момента. Процедурата при отпускането им е безпроблемна и опростена. Няма проверки от страна на кредитора, не представяте обемна документация, достатъчно е да сте с добра кредитна история. Вие решавате за какво ще използвате отпуснатите средства. 

Разлика между краткосрочни и дългосрочни кредити 

Както казахме краткосрочните кредити се теглят за немного продължителен период и сумите които се усвояват са предимно малки. Теглят ги хора, които се нуждаят от средства веднага за належащи нужди.

Дългосрочният заем се тегли за голям период от време и се отпускат по-големи суми. Това разбира се означава по-малки месечни вноски. Нормално е тези кредити да се отпускат за срок до три години, това предполага реална възможност за предоговаряне на месечните вноски, според бюджета ви. Заем за по-големи суми предлага по-големи възможности, като закупуване на кола, основен ремонт на жилище. При такива заеми е добре да се доверите на кредитен консултант, който да ви даде правилните насоки.

Заключение

Тегленето на краткосрочни кредити често се явява единствената ви възможност да покриете дневните си нужди и належащи потребности. Никой не иска да остава без пари и да се чуди как да оцелее до следващо си месечно възнаграждение. Това са кредити, които с времето придобиват все по-голяма популярност сред хората в нужда поради надеждността си и бързината на отпускането им.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари