Кадри от Националното шествие в памет на загиналите по пътищата в Русе

0

Шествие в памет на всички загинали по пътищата на България се проведе днес, 5 септември, и в Русе.

То започна от Градските хали, премина по ул. „Александровска”, продължи до Съдебната палата и завърши пред сградата на Община Русе

„На нас ни пука за това какво се случва по улиците на страната, не само в нашия град. Искаме промени, това не може да продължава така. От много години си говорим, че трябва да има промени, но не се случва. Животът на хората трябва да е приоритет.”, каза Пламен Митев.

Хората, включили се в шествието, имат искания, които настояват да бъдат изпълнени. 

„Трябва да се обособят централни пешеходни зони с движение на автомобилите до 30 км/ч. Това е безопасната скорост, където практически е невъзможно да се случи нещастие. Относно обезопасяването на пешеходните зони – това трябва да стане не само с традиционните методи, като „легнали полицаи”.

Могат да се слагат "островчета" с прегради, пешеходните пътеки, които са повдигнати, те имат изключително добър ефект.

Статистиката показва, че няма нито един пострадал на такава пешеходна пътека и в близост до нея в цялата страна.

"Трябва да се ръководим от това, което има ефект. И, разбира се, всички институции– не само Общината, КАТ, абсолютно всички институции трябва да се включат в борбата срещу тези безобразия по пътищата.”, каза още Пламен Митев. Хората настояват и за промени в Наказателния кодекс.

„Трябва да обявим наистина сериозна война на „джигитите” на пътя. И затова ще внесем в Народното събрание за обсъждане предложение „да се третира като престъпление, който превишава допустимата скорост над 70 км/ч”. Защото това е скорост, която е неконтролируема и убива всеки, които се препречи на този автомобил, кйто се движи с такава скорост, допълни Пламен Митев.

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари