Къде тази сутрин измериха - 16 градуса

0
Тази сутрин рекордьорът по студ Кнежа отстъпи мястото си на друг град
Тази сутрин рекордьорът по студ Кнежа отстъпи мястото си на друг град

Пловдив днес рано сутринта надмина всички!

Измерената в 5 часа тази сутрин температура под тепетата е била минус 16 градуса - най-ниската в цяла България. Дори и в Кнежа, където се прочу като най-студен град в България тази зима, е било по-топло - температурата там е била "само" минус 15 градуса. В другите два рекордьора - Видин и Кюстендил, са измерени минус 13 градуса.

Доста по-високи са измерените температури в планините - минус 4 градуса е била температурата на връх Рожен в 5 часа сутринта, а на връх Ботев са измерени минус 5 градуса, пише Traffic News.

Според прогнозите на синоптиците днес сняг вече няма да вали, но ще бъде мъгливо, облачно и студено. Очакваната максимална температура в Пловдив е 1 градус. Следобед мъглата ще се разсейва, а облачността ще се разкъсва и намалява и ще има и слънчеви часове, на повече места в планинските райони от страната. Ще се появи слаб северозападен вятър. Преобладаващите максимални температури ще са между минус 3 и 2 градуса, по-ниски в местата с по-трайна мъгла.

Атмосферното налягане ще се задържи по-високо от средното за януари.

В планините ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 1 градуса, на 2000 м - минус 2 градуса.

По Черноморието ще има мъгла или ниска слоеста облачност, но след обяд видимостта ще се подобрява и облачността ще се разкъсва и намалява. Ще има и слънчеви часове. Ще духа слаб североизточен вятър. Максималните температури ще са 1-3 градуса, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Източник: Traffic News
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари