Къде са източени най-много пари от обществени поръчки?

0
Данните сочат, че едни от най-големите източени суми са в Община Враца
Данните сочат, че едни от най-големите източени суми са в Община Враца

Агенцията за държавна финансова инспекция извърши проверка на обществените поръчки през второто тримесечие на годината и установи вреди за над 1,1 млн. лв.

Данните сочат, че едни от най-големите източени суми са в Община Враца, където са констатирани вреди за над 623 000 лв. Пазарджик се нарежда на второ място с щети за над 148 000 лв.

81 процедури са проведени неоснователно през второто тримесечие на тази година, показват данните на финансовата инспекция. Одит в “Софийска вода” е установил непроведени или неоснователно проведени обществени поръчки на стойност над 2,5 млн. лева. На дружеството са съставени 15 акта.

Актове са получили още Държавната агенция за бежанците, Изпълнителна агенция “Електронни съобщителни мрежи и информационни системи”, Изпълнителна агенция “Българска служба за акредитация”, “Веолия Енерджи Варна” ЕАД, “Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД, “Градски транспорт” ЕАД Варна. 

Над 193 хил. лв. от установените вреди са възстановени по време на инспекциите, посочват още от институцията. В 81 случая са установени нарушения, като одиторите са извършили общо 167 финансови инспекции, съобщи Труд. 84 от тях са по постъпили сигнали, а останалите 83 са въз основа на годишния план на АДФИ. Съставени са 245 акта за установяване на административни нарушения и 11 акта за начет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари