Къде отиват печалбите от тарлата и бирфеста?

4
Красимир Иванчев благодари за подкрепата лично на кмета Пламен Стоилов
Красимир Иванчев благодари за подкрепата лично на кмета Пламен Стоилов Снимка: Dunavmost

Високите цени на традиционната търла в Русе, търговците обясняват с високите наеми, които трябва да си платят на организаторите на събитието.

Схемата е повече от елементарна - няколко кръчмари плащат на Община Русе символична такса и след това се започва "доенето" на другите търговци. Всеки си прибира по веригата своята парсичка и бизнесът за "нашите хора" процъфтява. 

Днес русенски ежедневник публикува статия, в която прави "услуга" на организаторите на панаирите и прави ПР на Община Русе едновременно. "Браво" на журналистите в Малката Виена, нищо че опитите за насаждане на мнение с манипулативна цел са повече от жалки.

Русенският вестник твърди в своята публикация от днес, че Съюзът на хотелиерите и ресторантьорите в Русе печели около 5000 лева годишно от провеждането на търлата и бирфеста.

Дали печалбата от двете събития е само 5000 лева?

Това е лесно проверимо, но по-документи може да я намалят дори и на 1000 лева и всичко ще е точно.

Председателят на браншовото сдружение Красимир Иванчев "удобно" съобщил на русенските журналисти, че цялата  спечелена сума се дарява за благотворителни цели. 

"Важното е хората да имат и да даряваме всичко, което спечелим. Ние работим за слава!", това в общи линии е искал да каже г-н Иванчев. 

Красимир Иванчев дори благодари за подкрепата и съдействието на общинската управа и лично на кмета Пламен Стоилов, че работят без да печелят пари през последните 4-5 години.

Смешна и жалка е цялата картинка, но това е положението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари