Без търла и бирен фест и тази година в Русе

2
Ние не можем да си позволим в тази пандемия да заразим хората, заяви Красимир Иванчев
Ние не можем да си позволим в тази пандемия да заразим хората, заяви Красимир Иванчев Снимка: Dunavmost / архив

Пандемичната обстановка ще отложи за поредна година традиционната търла в Русе и бирения фест. 

Това съобщи председателят на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите в Русе Красимир Иванчев, цитиран от в. „Бряг“. Традиционно Съюзът организира атракциите в крайдунавския град.

Обичайно през март и април са най-силно изразени грипните вируси, както и коронавирусът, затова не може да си позволим да организираме тези събития“, поясни Иванчев.

Той припомни, че миналата година се проведе частична търла на частен терен в Русе, но подчерта, че тогава там е починал от ковид негов добър приятел и собственик на най-много съоръжения. „Ние не можем да си позволим в тази пандемия да заразим хората! Не можем и да пуснем атракционите с капацитет от 30%, защото люлките не позволяват това“, обясни Иванчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    9
    до 8
    Колосални глупотевини си надраскал. Корена на думата тЪрла е от "търкалям". И идва от времето когато това събитие се е случвало извън града, на равно поле по което е имало само "търли" - сплетени съчки във формата на кълбо разнасяни от вятъра - "вихрогони".
  • 4
    8
    Забележка
    Разровете се в архивите на Русе и узнайте какво е тарла и защо я има? Задължително на Тарлата за децата малките поне до 12 годишна възраст да има близалки,локум,захарни петелета и други лакомства БЕЗПЛАТНО СЪС ВЪРТЕЛЕШКИ И ЛЮЛКИ...БЕЗПЛАТНО.ЗАЩО ЛИ? ЗАЩОТО ТАРЛАТА Е ПОМЕН ЗА УПОКОЙ НА ДУШИТЕ НА ИЗКЛАНИТЕ МАЛКИ ДЕЦА НАРЕД С ГОЛЕМИТЕ КОГА СА БИЛЕ НА ТЕФИРИЧ ДА ПОСРЕЩАТ ПРОЛЕТНОТО МАЙСКО ВРЕМЕ МИСЛЯ.ТОВА СЕ СЛУЧВА ПРЕЗ ТУРСКО РОБСТВО НЯКЪДЕ ИЗВЪН РУСЧУК В ПОСОКА ЧИФЛИКА АКО НЕ СЕ ЛЪЖА.ПОВОДА Е ОТМЪЩЕНИЕ ЗА ДЕТО ПОП МАРТИН ЗАКЛАЛ БЕЯ ОТВЛЯКЪЛ ЖЕНА МУ ЗА ХАРЕМА И Я ПОТУРЧИЛ.СЛЕД ТОВА ПОПА ХВАЩА ЧЕТАТА НА ВЪЛЧАН ВОЙВОДА И МУ СТАВА НАЙ ВЕРНИЯТ ЧОВЕК.ЧЕ ЗА ТУЙ Е ТАРЛАТА УВАЖАЕМИ ТЪРГОВЦИ ПЕЧАЛБАРИ И АЛЧНИ ХАИЗИ ОБЩИНАРИ.ВЯРВА СЕ ЧЕ НА ТОЗИ ДЕН ИДВАТ И ДУШИЧКИТЕ.НА ПОГИНАЛИТЕ БЪЛГАРЧЕТА НЕВРЪСТНИ ДА СЕ ПОРАДВАТ НА СЛЪНЦЕТО И ПРАЗНИКА. МАЛЦИНА СА ОЦЕЛЕЛИ НАТИКАЛИ СЕ ПО ХРАСТАЛАЦИТЕ ПО СЛУЧАЙНОСТ. ИСТОРИЦИТЕ ДА РАЗКАЗВАТ......ПИСАНИЯТА ГИ ИМА.ТА РЛАТА ИЗГУБИ ОТДАВНА ОБЛИКА СИ.ПЛАЩА СЕ НА ТЕЗГЯХ И ПОД НЕГО.ПЕСНИТЕ СА СТРАСТНИ,А ЦЕНИТЕ УЖАСНИ.
  • 5
    7
    QCHECK
    Абе че е цигания, цигания е, голяма мръсотия се генерираше, но за децата беше събитие. Шумно, шарено, виенско колело, въртящи се цигании, на синджирите на някого ще му стане лошо и ще оповръща всичко на 360 градуса... весело беше. Преди много години за мен беше преживяване да се блъскаме на количките. По-късно... на вързано блъскахме на крушата, после един месец с бинтове на китката. Ще ми липсва. Но не е някаква трагедия. Сегашните деца имат компютри. И по два диоптъра очила. И зимата ходят с по три шапки и два шала. Нейсе...
  • 4
    6
    Мустафа Карадайъ
    Табелата е важна на Русенци колкото на мен ми е важен българският език 👅👅👅👅👅
  • 4
    5
    Търльо
    Кой бял ходи на тая търла,там ходят само патладжаните от чародейки,селяметя и тракцията.Ако има един референдум тая излагация би трябвало да се забрани,България е за българите не за лилавите орки с мозък на чифтокопитно.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари