Кадърът на ГЕРБ Иванка Динева влиза в надзорния съвет на НЗОК

0
Динева се смята за човек на проф. Костадин Ангелов - здравното острие на ГЕРБ и председател на здравната комисия в парламента
Динева се смята за човек на проф. Костадин Ангелов - здравното острие на ГЕРБ и председател на здравната комисия в парламента Снимка: Министерство на здравеопазването

Служебното правителство продължава да подменя кадрите на ПП-ДБ в управлението с верни хора на ГЕРБ

Вчера министрите смениха представителите на държавата в надзорния съвет на НЗОК - институция, която отговаря за разпределянето на над 8 млрд. лв. В надзорния орган изненадващо влезе Иванка Динева, шеф на изпълнителна агенция "Медицински надзор". Досега тя не беше сред надзорниците на касата, отбелязва вестник СЕГА.

Иванка Динева се смята за човек на проф. Костадин Ангелов - здравното острие на ГЕРБ и председател на здравната комисия в парламента. Динева беше кандидатът на ГЕРБ за управител на НЗОК, но след извадени проблеми на предишни ръководни постове в здравната система, тя сама се оттегли от поста.

От решението се разбра и че в МЗ поста си ще запази само един зам.-министър - Петко Стефановски. Той сега ще бъде и председател на надзорния съвет на касата. Другият представител на държавата ще е Стефан Белчев, зам.-министър на финансите. Михаил Околийски и Илко Гетов вече не са част от екипа на МЗ.

Рокадите са любопитни заради схватката между ГЕРБ и ПП-ДБ за ръководството на касата. След оттеглянето на Динева, НЗОК премина в лагера на ПП-ДБ, които предложиха Станимир Михайлов за управител. При дебатите ГЕРБ хвърли много кал по кандидата, но после дисциплинирано го гласува в изпълнение на новите договорки за подялба на постовете. Заради тези договорки бе гласувана и промяна в закона, с която подуправителят да се избира също от НС, а не да се посочва от управителя. Така и ГЕРБ щеше да получи пост в ръководството на касата, като издигна за целта Момчил Мавров. ПП-ДБ обаче размисли в последния момент и не го подкрепи с твърдението, че е компрометиран и неподходящ за поста.

Спорът бе разплетен с лидерска среща, на която бе решено и Димитров, и Мавров да подадат оставки, за да се избере ръководство по нови правила. Двамата изпълниха повелята на партиите, но въпросът повече не видя бял свят и нови правила не се появиха.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Moni levi
    Кражбите си продьлжавай,пак вьрвете и гласувайте за боклуците Герб,и ще измирате по болниците от тъпите и кухи лекарчета!
  • 7
    1
    123
    Трябва влияние на герб в НЗОК за да могат такива негови обръчи като медика да продължават да крадат с бесни темпове.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари