Кабинетът спира строежа на АЕЦ "Белене"

3
Централата вече не е национален обект и се прекратява процедурата за избор на инвеститор
Централата вече не е национален обект и се прекратява процедурата за избор на инвеститор Снимка: Елина Кюркчиева/БТА, архив

Централата вече не е национален обект и се прекратява процедурата за избор на инвеститор

На днешното си заседание Министерският съвет прие решение, с което отменя решение на правителството от 2018 г., свързано с бъдеща ядрена централа "Белене", съобщиха от правителствената пресслужба.

На 29 юни 2018 г. Министерският съвет приема въпросното решение № 447 за определяне на енергиен обект "Ядрена централа на площадка "Белене" като обект с национално значение и за изграждане на ядрена централа на площадка "Белене", за провеждане на преговори с потенциални инвеститори и производители на оборудване.

С днешното решение на правителството се възлага на министъра на енергетиката да предприеме действия за прекратяване на обявената от НЕК ЕАД процедура за избор на стратегически инвеститор/ри за изграждане на АЕЦ "Белене" и за уведомяване на предпочетените кандидати за подаване на обвързващи оферти, с които е подписан договор за конфиденциалност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    фена на Путин
    Ха ! ! ! Беше уговорката Уестингхаус (сащ) да къдри реактора, ЕнДжи (NG Франция) да пълни урана а Булгаристанският плебей да складира на своя земя отработения отпадък (сега Русия зарежда, Русия взема отработения уран). Но откакто Нигер размаха черения кур пред Франция за добива на уран и откакто Русия поряза урановите доставки за сащ, набързо одрискахте кълките и свихте набързо ядрените амбиции в България. Какви долни ционистки отрепки сте ! Ама и Българите са си бая продажен скот щом ви клякат.
  • 12
    1
    Моето име
    И кво сега?! ТЕЦ - овете ще се затварят а АЕЦ няма да се строи. Скоро и останалите блокове на "Козлодуй" ще ги затворят.... На никой ли нищо не му говори това? Хора.....
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари