Кабинетът ще раздава пари предколедно

1
На утрешното заседание ще одобряват допълнителни разходи по бюджетите на министерства
На утрешното заседание ще одобряват допълнителни разходи по бюджетите на министерства

Кабинетът ще раздава предколедно пари на заседанието си утре.

Това личи от дневния ред от цели 40 точки, които министрите би трябвало да обсъдят. В тях са включени ред постановления за одобряване на допълнителни разходи по бюджетите на министерства, информира БГНЕС.

По предложение на финансовия министър правителството ще одобри проект на постановление за извършване на промени на утвърдените със Закона за държавния бюджет за 2018 г. максимални размери на ангажиментите за разходи, които могат да бъдат поети през 2018 г. Вътрешният министър е внесъл два проекта - за одобряване на вътрешнокомпенсирани промени на утвърдените разходи по области на политики/бюджетни програми по бюджета на МВР за 2018 г. и за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на МВР за 2018 г. за финансирането на проекти, свързани с изпълнението на неотложни мерки за 2018 г. за присъединяването на Република България към Шенгенското пространство.

По бюджета на МРРБ също ще има одобряване на вътрешнокомпенсирани промени на утвърдените разходи за тази година.

Земеделският министър е внесъл проект на постановление за одобряване на допълнителни разходи за 2018 г. по бюджета на ДФ „Земеделие“ за възстановяване на средства за националните доплащания и държавните помощи.

С няколко решения кабинетът ще се разпореди с различни имоти.

С друго решение кабинетът предлага на президента да удостои певеца Михаил Белчев с орден „Стара планина” първа степен. В началото на ноември тази година големият музикант и поет празнува 50- години на сцена с концерт в НДК, припомня БГНЕС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари