Кабинетът "Донев" остави пенсионерите без великденски добавки

18
Това се случва за първи път от дълги години
Това се случва за първи път от дълги години Снимка: БГНЕС

Това се случва за първи път от дълги години

Изплащането на пенсиите този месец започва в нормалния график - от 7 април, петък, но без станалите традиция великденски добавки.

Това става ясно от съобщение на Националния осигурителен институт. По въпроса цари пълно мълчание от правителството, въпреки че във форумите и социалните мрежи сред пенсионерите това е основна тема, отбелязва вестник СЕГА.

В редовния график - от 7 до 20 април, ще се изплатят и преизчислените пенсии на работещите пенсионери. Става дума за около 300 000 души.

Кабинетът на премиера Гълъб Донев е първият от дълги години, който няма да дава великденски добавки за пенсионерите, отбелязва БГНЕС.

През март НОИ изплати дължимите суми на над 5300 души с възстановени и с удължен срок на плащане пенсии за инвалидност, наследствени пенсии и/или добавки за чужда помощ по експертни решения с изтекъл срок и със забава в медицинската експертиза за преосвидетелстване на лицата, съобщават още от осигурителния институт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    12
    Клаксона
    Само в България както разни коментиращи под мен разликата между минималната заплата за страната и заплатата на президента на страната е толкова голяма! В България президентът взима към 15пъти повече от минимума. В Германия е едва 9. Щеше да е добре и тук минималната да е 1200 лв на фона на 11000 лв президентска заплата. Ама за съжаление не сме Румъния,където вече е толкова минималната . Не знам дали сте забелязали,но не мисля,че е случайно следното -колкото у да увеличават тук минималната, целта на управляващите е да бъдем винаги последни в ЕС по заплати,защото вече и предпоследният е далеч пред нас и изпреварва заплатите и пенсиите ни с 30-40 %.
  • 3
    11
    Дон Бидон
    Изроди! В съседна Гърция на всеки пенсионер решиха да дадат по 200 евро за Великден,тук нищо
  • 8
    10
    Мошеника Гугутков!
    Изчакаха да минат изборите, за да употребят пенсионерския глас и за пенсионерите не останаха пари за Великденска добавка! Както са я подкарали с тези избори начесто може и да няма пари за пенсиите ...
  • -1
    9
    русенец
    Ха честите на всички малоумници, които гласуваха за зеленочорапестия президент, единствено доказал, че е пионка на Кремъл
  • 13
    8
    българин
    Да си купят свещи
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари