Започва изплащането на пенсиите

0
Датата за изплащане на обезщетенията за безработица е 15 март
Датата за изплащане на обезщетенията за безработица е 15 март

Датата за изплащане на обезщетенията за безработица е 15 март

От днес до 20 март (сряда) се осъществи изплащането на пенсиите за март чрез пощенските станции. Преводите на сумите за мартенските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени днес, информират от Националния осигурителен институт (НОИ).

Датата за изплащане на обезщетенията за безработица е 15 март (петък).

В рубрика „Календар на плащанията“ може да се види информацията за всички видове плащания, извършвани от НОИ.

В последния ден на февруари бе заложено изплащането на паричните обезщетения за бременност и раждане, за отглеждане на дете до 2-годишна възраст и за осиновяване на дете до 5-годишна възраст за настоящия месец. От НОИ обясниха, че това се прави по-рано с оглед почивни дни около националния празник Трети март.

Броят на пенсионерите към януари 2024 г. е 2 039 218, или с 8083 (0,4%) повече в сравнение спрямо първия месец на миналата година, информира преди дни НОИ. Средният месечен размер на пенсията на един пенсионер за януари 2024 г. е 825,94 лв. В сравнение със същия месец на 2023 г. средният размер е по-висок с 93,42 лв. (12,8%). Средният месечен размер на пенсията за осигурителен стаж и възраст на един пенсионер за януари тази година е 908,80 лв., по-висок със 105,02 лв. (13,1%) в сравнение с януари 2023 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари