Изверг, убил и изнасилил сина си, разиграва съда вече 5 години

0
Изверг, убил и изнасилил сина си, разиграва съда вече 5 години
Снимка: Нова телевизия

През 2009-та година Стефан Фердинандов убива сина си, като има съмнения, че преди това го е изнасилил. И този човек е вменяем според психиатрите, които са го изследвали, съобщи Нова тв.

През май 2009 г. година Стефан бяга от Варненския затвор, където излежава поредна присъда за изнасилване. Отива в дома на бившата си съпруга Маргарет и моли да спи временно там, за да се вижда със сина си Деян. Няколко дни преди абитуриентския бал Деян е изнасилен и убит от баща си.

Два дни след това Стефан Фердинандов е задържан, защото малко преди да издъхне Деян казва на разследващите, че баща му го е направил. Стефан прави пълни самопризнания, които по-късно отрича пред съдия.

Стефан решава да се защитава сам в съда. И прави така, че делото да не тръгне над 20 пъти. Занимава магистратите и свидетелите с своите 8 часови пледоарии. Последните продължават 8 работни дни. Абсолютен прецедент, срещу който се оказва, че съдът е безсилен. Развръзката – доживотен затвор с право на замяна. Прокурорът по делото Цани Попов смята, че това е справедливо.

Макар че за психиатрите и съда Стефан е напълно вменяем, Маргарет не може да си обясни нито убийството на детето им, нито съмненията, че е било изнасилено от баща си. В съдебна зала Стефан се държи грубо с бившата си съпруга и с всички присъстващи.

Ние искахме доживотна без замяна, което няма как да стане. Но тази доживотна пак е добре, справедлива присъда и което най-много ме успокоява, че поне неговия дух ще бъде вече спокоен”, казва майката Маргарет Станчева.

Стефан Фердинандов ще обжалва присъдата в 15 дневен срок пред апелативните магистрати.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари