Изверг избоде очите на малко коте

1

Силистра роди своя изверг и пъкленото му дело бе да осакати малко коте, сигнализираха изумени силистренки.

Мария Илиева и д-р Красимира Господинова, майка и дъщеря, намерили безпомощното животно край ученическото общежитие „Младост”, разказаха те.

Първоначално не могли да разберат какво всъщност му е сторено, цялото било в кръв с опърлена козина, пише briagnews.bg.

Прибрали го вкъщи, изкъпали го и тогава видели зловещата картина. Вместо очи, зеели черни дупки, пълни с гной, по корема личали следи от изгаряне. Макар и хуманен лекар, д-р Господинова намерила необходимите лекарства и оказала помощ на животинчето.

„Някой може да каже - "Какво толкова, една котка по-малко в града, всеки ден автомобилите премазват животни на пътя. Хората мрат от болести, заради недоимък, за тях кой се грижи". Случката обаче е тревожна както за цялото ни общество, така и за Силистра в частност”, коментира д-р Господинова. Какъв ли ще е този човек, който така да се разправи с животното, и няма ли той утре да посегне на друго беззащитно същество – дете, старец...

Подобни „човешки” зверства имаше в Силистра за последно преди 2-3 години, когато някой започна да трови бездомните кучета направо в центъра на града. В страната през последните години зачестиха тези събития и всички организации, и сдружения за защита на животните се обединиха за криминализиране на тези престъпления.

Вече над година във всяко областно управление има служители, които освен преките си задължения са и зоополицаи. Тричане, побой, изхвърлени в чували животни, пребити до смърт, заровени живи, посечени, са само част от насилствените действия, които човешкият мозък е успял да измисли и упражни върху животните.

Ежедневно в социалните мрежи се разпространяват снимки на осакатени, натровени и пребити животни. Някои ги качват от възмущение, но други от удоволствие.

Член 325б от Наказателния кодекс на Република България гласи: "Който като прояви жестокост към гръбначно животно, му причини противозаконно смърт, тежко или трайно увреждане, се наказва с лишаване от свобода до три години и с глоба от 1000 до 5000 лв." Очевидно деянието е с висока степен на обществена опасност, щом за извършването му се предвижда наказание лишаване от свобода.

7-8 са досъдебните производства срещу неизвестен извършител в Районната прокуратура на Силистра през миналата година. До този момент обаче няма нито един заловен или наказан, защото в нито един случай няма очевидци на престъпленията срещу животни.

Мария Илиева имаше намерение да занесе малкото коте в приюта... за кучета. От там съобщиха, че няма как да го приемат. Спасението дойде от Кремена Радева от сдружението «Закрила на безгласните». Тя обеща да се свърже с жената и да прибере осакатеното животно.

Източник: briagnews.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари