Влак с токсични материали от България дерайлира в Сърбия

1
В Пирот е обявено извънредно положение, а заради изтичането на амоняк има 51 случая на отравяне
В Пирот е обявено извънредно положение, а заради изтичането на амоняк има 51 случая на отравяне Снимка: iStock

В Пирот е обявено извънредно положение, а заради изтичането на амоняк има 51 случая на отравяне

Около 51 души са се натровили след като влак, превозващ амоняк и други токсични вещества от България дерайлира и разля товара си в югоизточна Сърбия, съобщиха официални лица пред АФП, предаде БГНЕС.

"Изтичането на амоняк е довело до "51 случая на отравяне", заяви Владан Васич, кмет на град Пирот, където е станал инцидентът.

Поради намалена видимост на близката магистрала до България са станали пътни инциденти. Полицията е затворила магистралата.

"Седем души бяха откарани в болница в Ниш, най-близкия голям град", каза Васич на пресконференция.

Влакът е дерайлирал вечерта, което е причинило "изтичане (на амоняк) и разпръскване на голямо количество газ в атмосферата", се казва в изявление на вътрешното министерство.

В засегнатата част на 60-хилядния град беше обявено извънредно положение, а властите призоваха жителите да останат в домовете си.

Влакът с 20 вагона е превозвал токсични материали от България, съобщиха официални лица.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари