Има един загинал при инцидента с дерайлиралия в Пирот влак

0
Няма данни за пострадали българи
Няма данни за пострадали българи

Няма данни за пострадали българи

Товарен влак, превозващ амоняк, дерайлира в Източна Сърбия, съобщиха местните медии, цитирани от bTV. Има един загинал. Една от цистерните е паднала в коритото на река Нишава. В град Пирот е обявено извънредно положение, а властите призоваха жителите да не напускат домовете си.

Зам.-министърът на транспорта Красимир Папукчийски заяви, че влакът с 20 вагона е натоварен с амоняк на територията на България в Девня.

"Той е минал граничния контрол и на са установени никакви нарушения. Композицията е с частни френски и немски системи, които са наети от товародателя. Съответно са превозени от български частен жп превозвач до територията на република Сърбия", обясни зам.-министърът на транспорта.

Засега не се знае причината за инцидента. В следващите 24 часа по тази линия до Ниш няма да може да има влаково движение.

Папукчийски призова българските граждани, които пътуват към Сърбия, да ограничат пътуванията си, докато не се изясни безопасно ли е да преминава оттам.

Хората в района на инцидента са призовани да не излизат навън, защото има сериозен теч на амоняк.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари