Извънредна проверка по случай с безпрецедентна злоупотреба с генетичен материал

1
Министърът на здравеопазването и цялата общественост ще бъдат запознати с резултатите от проверката на "Медицински надзор"
Министърът на здравеопазването и цялата общественост ще бъдат запознати с резултатите от проверката на "Медицински надзор"

Министърът на здравеопазването и цялата общественост ще бъдат запознати с резултатите от проверката на "Медицински надзор"

Изпълнителният директор на ИА „Медицински надзор“ (ИАМН) - компетентния орган за управление, координация и контрол на трансплантацията в Република България, г-жа Иванка Динева назначи извънредна проверка във връзка с излъчен репортаж на 13 април 2024 г. по „Темата на Nova“: „(Не)Порочно зачатие“. Това посочват от ведомството в позиция до медиите, предава NOVA.

"От изнесените в журналистическото разследване данни е видно, че има съмнения за злоупотреба, както и за извършено престъпление. В тази връзка от понеделник – 15 април, ИАМН започва спешна проверка по случая. Министърът на здравеопазването и цялата общественост ще бъдат запознати с резултатите от проверката след нейното приключване. Събраната информация в хода на проверката и констативните протоколи от нея ще бъдат предоставени на ГД „Национална полиция“ и Софийска градска прокуратура", посочват от ИАМН.

Изпълнителният директор на ИАМН назначава и извънпланови проверки във всички лечебни заведения, осъществяващи дейност по асистирана репродукция в страната. Те започват още следващата седмица.

Припомняме, че журналистът на NOVA Мариета Николаева тръгна по следите на фрапиращ сигнал за злоупотреба с генетичен материал. Тя разказа историята на Людмил Петровски, който разбира, че е баща, без да има идея как се е случило и то от жена, с която не е имал никакви отношения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари