Извънредна проверка на "Топлофикация - Русе"

0
Непредвиденият контрол е бил във връзка с постъпил сигнал в късните часове на денонощието на 4 август
Непредвиденият контрол е бил във връзка с постъпил сигнал в късните часове на денонощието на 4 август

Експерти на РИОСВ-Русе извършиха извънредна проверка на„Топлофикация - Русе“ ЕАД съобщават от екоинспекцията.

Непредвиденият контрол е бил във връзка с постъпил сигнал в късните часове на денонощието на 4 август. От топлофикационното дружество е била изискана справка за данните от системата за непрекъснат мониторинг на емисиите, изпускани от организираните източници.

Екоинспекторите са констатирали, че няма превишения на следените показатели - серен диоксид, азотни оксиди, прах и въглероден оксид. При проверката на площадката на дружеството са били проследени и резулултатите от системата за първото полугодие 2016 година.

През месец май, експлоатираните парогенератори са работили без функциониращи пречиствателни съоръжения само 1.5 часа при допустими 120 в годишен план, съгласно изискванията на специализираното законодателство. За подобряване работата на пречиствателното съоръжение е била монтирана впръскваща инсталация.

Топлофикация - Русе“ ЕАД е оператор на голяма горивна инсталация – ТЕЦ-Русе- Изток и за дейността си притежава Комплексно разрешително (КР). Съгласно условията в него, дружеството е задължено да извършва непрекъснати измервания на емисиите на вредни вещества, изпускани от комините.

Резултатите от тези измервания се представят ежемесечно в РИОСВ-Русе за оценка. Предстои контролна проверка на „Топлофикация - Русе“ ЕАД за спазване условията в разрешителното, уточниха от екоинспекцията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари