Източват хиляди левове субсидии с овце-фантоми

0
Схемата "невидимите овце" е доста разпространена в страната
Схемата "невидимите овце" е доста разпространена в страната Видео: Нова телевизия

Европари за овце-фантоми.

Нови разкрития на репортера на NOVA Mарин Николов за скандални роднински връзки в земеделието.

"Нарекохме тази схема "невидимите овце". Всъщност тя е доста разпространена в страната. Няма значение дали става дума за овце или крави", разказа той в "Здравей, България" по Нова телевизия.

Той поясни, че целта е да се вземат субсидии за подпомагане основно на пасища: "Но трябва да имаш животни. Всяко животно ти дава право върху определен брой декари. А всеки декар е около 50 лева". 

Преди месец в свое разследване разследващият журналист постави въпроса играят ли роля роднинските връзки в раздаването на държавни и европейски пари за земеделие? Тогава ви показахме как родителите на висш земеделски директор построиха три къщи за гости за близо 400 000 лева европари от джоба ни.

Стартирала проверка на фонд "Земеделие" показва, че трите къщи почти не се отдават на гости срещу наем. Фондът е санкционирал 22 къщи за гости в страната за това, че се ползват не по предназначение. Те трябва да върнат общо 6 милиона лева европари. 

Държавата отстрани от поста чиновничката, а фонд "Земеделие" започна проверка дали къщите наистина развиват селски туризъм или се ползват за лични цели?

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари