Израел се съгласи на временно прекратяване на огъня

2
Израелската армия и посолството на САЩ в Израел не коментираха примирието
Израелската армия и посолството на САЩ в Израел не коментираха примирието

Израелската армия и посолството на САЩ в Израел не коментираха примирието

Израел, с посредничеството на Египет и САЩ, се съгласили за временно прекратяване на огъня в южната част на Газа от 9:00 часа тази сутрин, съобщи "Гардиън", цитиран от БГНЕС.

Целта е ГКПП Рафа да бъде отворен до 17:00 българско време днес, с цел хуманитарната помощ от египетската страна на границата да стигне до Газа.

Потърсени за потвърждение, израелската армия и посолството на САЩ в Израел не коментираха примирието.

Стотици метрични тонове помощи от няколко държави са задържани на Синайския полуостров в Египет в продължение на дни в очакване на споразумение за безопасното им доставяне в Газа и евакуацията на някои притежатели на чуждестранни паспорти през пропускателния пункт Рафах.

"Рафах ще бъде отворен отново. Заедно с ООН, с Египет, с Израел и с други страни въвеждаме механизъм, чрез който помощта да бъде доставена и да стигне до хората, които се нуждаят от нея", заяви по-рано тази сутрин държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен след среща с египетския президент Абдел Фатах ас Сиси.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари