Израел: Операцията в Газа ще продължи до ново нареждане

1
Атакувахме над земята и под земята, атакувахме терористи от всякакъв ранг навсякъде, заяви министърът на отбраната Йоав Галант
Атакувахме над земята и под земята, атакувахме терористи от всякакъв ранг навсякъде, заяви министърът на отбраната Йоав Галант Снимка: Yoav Gallant / Facebook

Атакувахме над земята и под земята, атакувахме терористи от всякакъв ранг навсякъде, заяви министърът на отбраната Йоав Галант

Израелските сили ще продължат започналите през нощта операции срещу тунели и друга инфраструктура на "Хамас" в ивицата Газа, както и срещу лидери на ислямисткото движение, заяви министърът на отбраната Йоав Галант, цитиран от Ройтерс и БТА.

"Атакувахме над земята и под земята, атакувахме терористи от всякакъв ранг навсякъде. Инструкциите за силите са ясни: операцията ще продължи до ново нареждане", каза във видеообръщение Галант.

Междувременно израелските военни отново призоваха палестинците да се евакуират от северната част на ивицата Газа преди предстояща израелска операция.

Израел, който твърди, че групировката "Хамас" е разположила свои оръжия и сили сред цивилното население, призовава жителите на Газа да се преместят на юг за собствена безопасност.

"Това е спешна военна препоръка. За тяхна непосредствена безопасност призоваваме всички жители на северната част на ивицата Газа и град Газа временно да се преместят на юг", заяви говорителят на военните Даниел Хагари в социалната мрежа "Екс", цитиран от Ройтерс.

"Предстоящата операция на ЦАХАЛ (Израелските сили за отбрана) има за цел да неутрализира заплахата от страна на Хамас прецизно и интензивно", допълни Хагари.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    Уххх.....
    Гадните еврейски боклуци... какви са отвратителни и нагли, дано скоро да си получат заслуженото веднъж завинаги и да им е за последно.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари