Израел нанесе въздушни удари по летищата в Дамаск и Алепо

1
Летищата са извадени от строя
Летищата са извадени от строя

Летищата са извадени от строя

Главните летища на сирийската столица Дамаск и най-многолюдния град в страната Алепо са извадени от строя след израелски въздушни удари днес, предаде Ройтерс, като се позова на сирийската държавна телевизия.

По-рано тя съобщи за атаките, без да даде подробности. Сирийската противовъздушна отбрана се е задействала в отговор на нападенията.

Израел до момента не е коментирал тези съобщения. Той обаче нанесе стотици въздушни удари в Сирия след началото на гражданската война в съседната държава през 2011 г.

Израел от години нанася удари по, според него, свързани с Иран цели в Сирия, включително срещу летищата на Алепо и Дамаск, отбелязва Ройтерс, цитиран от БТА.

Според източници атаките срещу летищата имат за цел да нарушат ирански канали за доставки в Сирия, където иранското влияние се засили след избухването на конфликта. Иран, наред с Русия, е основен съюзник на сирийския президент Башар ал Асад.

Днешните атаки бяха извършени ден преди посещение на иранския министър на външните работи Хосейн Амир Абдолахиан в Сирия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    5
    Факт
    Скоро като им отвърнат подобаващо ще са агресори които отвръщат както се твърдеше за Путин.
  • 1
    4
    123
    Акумулират още и още омраза. Накрая Ливан, Сирия, Йордания, Иран, Ирак и Египет ще нахлуят накуп от всички страни и ще изквичат мазните евреи последния си акорд.
  • -5
    3
    Ivo
    Дрипльовци от Дамаск и Ливан ги стрелят,нормално и Израел да ги бомбандира,тези араби не са хора,мизерни маймуни са,прости и пьрвобитни,за нищо не стават!
  • 1
    2
    И аз искам са знам защо
    Какво общо има Сирия? Тея цървули май се помислиха за много важни.
  • 4
    1
    И защо?
    Изживяват се като американците-миротворци?! Не виждат, че чергата им гори!!! Искат още от същото за себе си ли?! В дома им война, на вратата - война, а те?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари