Израел: Може да атакуваме ирански ядрени обекти след две години

0
Необичайно директното изказване на израелския военен министър идва на фона на трудните международни опити за възобновяване на ядрената сделка
Необичайно директното изказване на израелския военен министър идва на фона на трудните международни опити за възобновяване на ядрената сделка Снимка: АП

Повече от десетилетие Израел отправя завоалирани заплахи за нападение по ядрените съоръжения на Ислямската република

Израел може да атакува ирански ядрени обекти след две или три години, заяви днес министърът на отбраната Бенямин Ганц, предаде Ройтерс.

Необичайно директното изказване на израелския военен министър идва на фона на трудните международни опити за възобновяване на ядрената сделка, докато иранските власти напредват с процеса на обогатяване на уран, който освен за мирни цели, би могъл да се използва и за производство на ядрено оръжие, посочва Ройтерс.

"След две или три години може би ще летите в източна посока и ще участвате в атаки по ядрени обекти в Иран", заяви Ганц по време на реч пред дипломиращи се военновъздушни кадети, предава БТА.

Повече от десетилетие Израел отправя завоалирани заплахи за нападение по ядрените съоръжения на Ислямската република, ако преговорите на международната дипломация с Техеран не доведат до резултат.

Прогнозата на израелското разузнаване за 2023 г. е, че Иран "ще продължи с бавния си напредък", според в. "Израел Хайом". "Иран ще промени политиката си единствено, ако му се наложат сериозни санкции, но тогава може да реши да ускори обогатяването за военна употреба", се казва в доклад, автентичността на който беше потвърден от военен говорител.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари