Израел: Ликвидирахме главния производител на оръжия на "Хамас"

1
Махсен Абу Зина е загинал при въздушни удари в ивицата Газа
Махсен Абу Зина е загинал при въздушни удари в ивицата Газа Снимка: Mohammed Talatene/AP / архив

Махсен Абу Зина е загинал при въздушни удари в ивицата Газа

Израелските сили обявиха, че при израелски въздушни удари в ивицата Газа е убит главният производител на оръжия на палестинското ислямистко движение "Хамас", предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Няколко бойци на "Хамас" също са били ликвидирани при ударите.

При два отделни удара са убити Махсен Абу Зина, главният създател на оръжия за "Хамас", както и бойци, участващи в бойни действия срещу израелските сили.

Израел започна да бомбардира ивицата Газа след 7 октомври, когато ислямистите от "Хамас" извършиха нападение срещу израелски градове и кибуци и убиха 1400 души. Те също така взеха и 240 души за заложници.

Израелските сили навлязоха в ивицата Газа и обкръжиха град Газа. Израел наложи и пълна обсада на палестинската територия. Сега израелските сили са фокусирани върху унищожаването на мрежата от тунели на "Хамас" в Газа.

При израелски въздушни удари в Газа са загинали над 10 000, съобщиха властите на анклава. От тях около 40 процента са деца.

Израел пък каза, че 32 израелски военни са били убити в сраженията.

Израелският министър на отбраната Йоав Галант заяви, че Израел има една цел и това са терористите на "Хамас" в Газа, тяхната инфраструктура, техните командири, бункери и комуникационни центрове.

Говорителят на израелските сили Даниел Хагари каза, че военни инженери използват взривни устройства, за да унищожат мрежата от тунели, изградени от "Хамас", които се простират на стотици километри под ивицата Газа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари